Ανησυχία των αγροτών για την ενιαία ενίσχυση - Έως τις 10/11 το 50% στο λογαριασμό τους λέει ο Σκανδαλίδης

Σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση βρίσκεται το σύνολο του αγροτικού κόσμου μετά τις

καθυστερήσεις στην πληρωμή του 50%, της ενιαίας ενίσχυσης. Μάλιστα ο ΑγρποΤύπος γίνεται καθημερινά αποδέκτης τηλεφωνημάτων αγροτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας οι οποίοι όπως μας αναφέρουν είχαν επιταγές που έληγαν στις 31 Οκτωβρίου μιας και η αρχική ενημέρωση για την πληρωμή της ενίσχυσης ήταν μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Τις ανησυχίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι εντείνουν οι τελευταίες πολίτες εξελίξεις αφού με την παρούσα κατάσταση δυσκολεύει το ενδεχόμενο να «βρει» η ΑΤΕbank το 1,1 δισ. ευρώ που χρειάζεται για την πληρωμή.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα παίρνανε οι αγρότες θα παίρνανε τα χρήματα. Ήμασταν έτοιμοι σαν Υπουργείο, φτιάξαμε το αρχείο των επιδοτήσεων, το στείλαμε στην Αγροτική Τράπεζα.

Το πρόβλημα είναι μέσα σε αυτό το “ρημαδομηχανισμό” στήριξης, μεταβατικά στάδια, Υπουργείο Οικονομικών, επιτόκια κλπ.. Αργήσανε λίγο να μαζευτούν τα χρήματα. Μαζεύονται αυτές τις μέρες από την Αγροτική Τράπεζα, μας υποσχεθήκανε ότι μέχρι την Παρασκευή, μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες».

Και κατέληξε: «Ελπίζω ότι μέσα στην άλλη βδομάδα, οπωσδήποτε μέσα στην άλλη βδομάδα και ελπίζω πριν τις 10 Νοεμβρίου θα πάρουν τα χρήματα τους οι άνθρωποι. Και μιλάμε για 1.100.000.000 € που θα πάει απευθείας στα βιβλιάρια των αγροτών και άλλα τόσα χρήματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σε αυτό πιστεύω ότι θα είμαστε συνεπείς και αυτό είναι μια μεγάλη ανάσα για τους ανθρώπους αυτούς, που όπως όλοι οι Έλληνες περνάνε μια πολύ δύσκολη περίοδο».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Καμπουράκη αν η ενίσχυση θα δοθεί στις 15 του μήνα ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Μέχρι στις 10 Νοεμβρίου το αργότερο θα είναι στα βιβλιάρια τους».

Πηγή

agrotypos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών