"Ασφυξία" για τον εμπορικό κόσμο της Αμαλιάδας λόγω ΔΕΗ - Ζητούν διακανονισμούς

Επιστολή στην ΕΣΕΕ απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Πέτρος Παπαδάτος, προκειμένου να κοινοποιήσει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο έχει προκύψει

με επιχειρήσεις μέλη του συλλόγου και χρήζει άμεσης παρέμβασης στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας. Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδάτος ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και οι έμποροι κάνουν ένα τιτάνιο αγώνα επιβίωσης.

«Επειδή η συζήτηση για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, περιορίζεται στα φυσικά πρόσωπα τα οποία αδυνατούν να πληρώσουν, παραβλέποντας εντελώς το πρόβλημα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που επιμένουν και δεν έχουν καταλήξει ακόμα), σας θέτω το εξής αμίμητο κι ελληνικό προς προβληματισμό και λύση:

Πολλές επιχειρήσεις, αρχής γενομένης από το 2011, αδυνατούσαν να πληρώσουν το σύνολο της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και προέβαιναν (αγκομαχώντας) στον λεγόμενο «διακανονισμό» με την ΔΕΗ, πληρώνοντας το χρέος τους σε δόσεις.

Με την εφαρμογή του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ, η δυνατότητα, της ΔΕΗ να προβαίνει σε διακανονισμούς ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ από την διοίκησή της.  Ήδη το ηλεκτρονικό σύστημα το απαγορεύει, όποια θετική διάθεση και να υπάρχει από τους υπαλλήλους της.

Έχουμε στη διάθεση σας πολλά παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες ενώ στεγάζονται σε μικρής έκτασης χώρους, όμως είναι σχετικά ενεργοβόρες και ενώ έχουν τη διάθεση να καταβάλλουν το ειδικό τέλος αδυνατούν να ξεπληρώσουν και την κατανάλωση τοις μετρητοίς όπως δυστυχώς προβλέπει,  η ρύθμιση επιβολής του τέλους.

Κύριε πρόεδρε σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες της ΕΣΕΕ προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη δυνατότητα καταβολής του τέλους εμπρόθεσμα και ρύθμιση του ποσού για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε δόσεις όπως συνέβαινε έως πρόσφατα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Παπαδάτος.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ