Δηλώσεις για το θέμα της Αχαΐκής Τράπεζας από Κατσιφάρα - Σκορδαλή

Σε δήλωση του σήμερα το μεσημέρι, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε τα εξής:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα αποτελούν ένα ακόμα βαρύ πλήγμα για την τοπική οικονομία. Μέτοχοι, καταθέτες, πελάτες και εργαζόμενοι της Τράπεζας βρίσκονται από σήμερα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Η τοπική οικονομία και η τοπική κοινωνία έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα και είναι αδύνατο να αντέξουν ακόμα ένα ισχυρό χτύπημα.

Στο βαθμό που αποδειχθεί αδύνατη η επαναλειτουργία της Αχαϊκής, η μοναδική ρεαλιστική λύση που υπάρχει αυτήν την στιγμή στον ορίζοντα είναι η επανάληψη του σεναρίου που εξελίχθηκε όταν έκλεισε η Tbank (πρώην ΑΣΠΙΣ Bank) και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανέλαβε τις καταθέσεις και τα δάνεια της Tbank ενώ, επίσης, απορρόφησε και όλο της το προσωπικό.

Μια ανάλογη εξέλιξη για την περίπτωση της Αχαϊκής Τράπεζας είναι η μοναδική που, αυτήν τη στιγμή, μπορεί να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο και να περιορίσει την έκταση του προβλήματος προκειμένου να διασφαλιστούν καταθέτες, μέτοχοι και εργαζόμενοι».
 
Δήλωση για το θέμα έκανε σήμερα και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θανάσης Σκορδαλής

«Η είδηση των προβλημάτων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, υποκατάστημα της οποίας δραστηριοποιείται και στην πόλη μας, δημιούργησε ανησυχία και αγωνία στον εμπορικό κόσμο και τους άλλους πολίτες που συναλλάσσονται με αυτή.

Η ανησυχία αυτή έγινε εντονότερη σήμερα το πρωί, όταν οι συναλλασσόμενοι διαπίστωσαν ότι τι κατάστημα της τράπεζας παρέμεινε κλειστό και μετά την ανακοίνωση της τράπεζας της Ελλάδος για ανάκληση της άδειας της τράπεζας και ότι τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.

Ζητάμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην θιγούν οι συναλλασσόμενοι με την τράπεζα και να προστατευθούν οι καταθέτες οποίοι δεν ευθύνονται σε τίποτα για την δυσμενή αυτή εξέλιξη, που αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για τον εμπορικό κόσμο και τους συναλλασσόμενους».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ