Δηλώσεις Κατρίνη - Νικολούτσου για την Αχαϊκή Τράπεζα

Για το θέμα που έχει προκύψει και με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, έκαναν δηλώσεις ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Κατρίνης: Διασφάλιση των καταθετών της Αχαϊκής τράπεζας

Η υπαγωγή της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει η νομοθεσία (Ν.3601/2007 και Ν.4021/2011),ήταν γνωστή από καιρό στη Διοίκηση της Τράπεζας, δημιούργησε όμως εύλογες ανησυχίες στους καταθέτες, τους  πελάτες και τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

Ο κ. Κατρίνης επικοινώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Βενιζέλο  και με τον Δοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο , ζητώντας τους να μη θιγούν οι καταθέσεις των αποταμιευτών ,όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση  της PROTON BANK. Στην περιπτώση αυτή διασφαλίστηκαν όλες οι καταθέσεις και όχι μόνο αυτές ως 100.000 ευρώ ανά καταθέτη οι οποίες  καλύπτονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).

Όπως διαβεβαίωσε η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπ.Οικονομικών, διενεργείται άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα.Σε κάθε περίπτωση , θα ληφθεί μέριμνα – σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών – ώστε να μη θιγούν στο ελάχιστο οι καταθέσεις.

Δήλωση Νικολούτσου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που προέκυψε τόνισε τα εξής: «Με μεγάλη μου λύπη, παρακολουθώ τις εξελίξεις. Η συγκεκριμένη Τράπεζα με δυο υποκαταστήματα στην Ηλεία, συνέδραμε καθοριστικά τις επιχειρήσεις του τόπου και δικαιολογούσε το ρόλο της, ως Τράπεζα περιφερειακών συμφερόντων.

Ευελπιστούμε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα ώστε να εξακολουθήσει η Αχαϊκή να παρέχει τις υπηρεσίες της στο νομό και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων.
Είμαστε σε επαφή με την διοίκηση της Τράπεζας αλλά και με το Επιμελητήριο Αχαΐας που μετέχει στο Δ. Σ, ώστε να συνδράμουμε αποτελεσματικά σε κάθε προσπάθεια για την ανόρθωση και την εξυγίανσή της» κατέληξε ο κ. Νικολούτσος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ