Δυτική Ελλάδα: Έξι επενδυτικές προτάσεις με τον Επενδυτικό νομό, καμία από την Ηλεία

Επενδυτικές προτάσεις ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ υπεβλήθησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου υποβολών για το έτος 2011 του

επενδυτικού νόμου 3908/2011. Όπως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, οι προτάσεις αφορούν συνολικά έξι νέες επενδύσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 4.746.210 ευρώ και αιτούμενη ενίσχυση ύψους 2.373.105 ευρώ.

Τρεις από τις νέες επενδυτικές προτάσεις προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και αφορούν την ίδρυση μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού και συναφών προϊόντων, τον εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής προϊόντων κρέατος και την ίδρυση μονάδας απόσταξης τσίπουρου.

Άλλες τρεις επενδυτικές προτάσεις προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και αφορούν τον εκσυγχρονισμό μονάδας παρασκευής άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής, την επέκταση δραστηριότητας στον τομέα της έρευνας στη χημεία τροφίμων και την ίδρυση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο.

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας.

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσμενή για την οικονομία μας υπάρχουν επιχειρήσεις που αντιδρούν θετικά και επενδύουν», ανέφερε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Προσθέτοντας ότι «ειδικά για την Δυτική Ελλάδα, που χαρακτηρίζεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας, οι όποιες νέες επενδύσεις σημαίνουν και δημιουργία θέσεων εργασίας, άρα εξομάλυνση του προβλήματος της ανεργίας που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις».      

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη