Δυτική Ελλάδα: Έρχονται 25 με 28 Γενάρη οι ξένοι Πρέσβεις για τις επενδύσεις

Έμφαση στις δυνατότητες εξαγωγής προϊόντων από την Δυτική Ελλάδα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και προς τρίτες χώρες θα δώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

κατά την επίσκεψη στην περιοχή, το τετραήμερο από 25 έως 28 Ιανουαρίου, τουλάχιστον 35 Πρέσβεων, Προξένων, εμπορικών και οικονομικών ακολούθων. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των Πρεσβειών των Η.Π.Α., της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας κ.α.

Όπως είναι γνωστό οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών θα επισκεφθούν την Δυτική Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεργασία» που υλοποιείται από τον φορέα Invest in Greece. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Περιφέρειας και να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.

Η επίσκεψη διοργανώνεται με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και των Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδας και όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Τσιχριτζή και Ηλείας Κώστα Νικολούτσο για τον συντονισμό της επίσκεψης.

Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 25 και ο αριθμός αυτός αναμένεται ν’ αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες μέρες. Η αποστολή των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα φτάσει στην Πάτρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες στην Αχαΐα ενώ αντίστοιχες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στην Αιτωλοακαρνανία και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην Ηλεία. Επίσης, στο πρόγραμμα εντάσσονται επισκέψεις στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

«Η Δυτική Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, παρουσιάζει ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες και ταυτόχρονα διαθέτει επιχειρήσεις με δυναμισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία θα έχουμε την ευκαιρία, με οργανωμένο τρόπο, να τα προβάλουμε στους εκπροσώπους των ξένων Πρεσβειών», τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Από την άλλη, έχουμε μια εξίσου σημαντική ευκαιρία να προβάλουμε προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας αποβλέποντας στην ενίσχυση του εξαγωγικού τους χαρακτήρα. Στη σημερινή δεινή οικονομική συγκυρία η εξωστρέφεια είναι κυρίαρχη επιλογή για την οικονομία της Δυτικής Ελλάδας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ