Δυτική Ελλάδα: Πρατήρια από την περιοχή στη λίστα με τα ανείσπρακτα πρόστιμα

Την Πάτρα και την υπόλοιπη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακουμπάνε οι καταγγελίες για τη μη είσπραξη προστίμων σε πρατήρια για λαθρεμπόριο καυσίμων γεγονός που προκάλεσεαρχικά την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γ.γ. Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων Ι. Καπελέρη κα στη συνέχεια την παραίτηση του.

Στη λίστα με τα ανείσπρακτα ποσά συμπεριλαμβάνονται και πρατήρια της περιοχής με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά των δυο πρατηρίων ένα στην Πάτρα - με έδρα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου και ένα στην Ηλεία με έδρα την περιοχή της Βουπρασίας, όπου κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών βεβαίωσαν πριν καιρό παραβάσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και φοροδιαφυγής και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και το περιστατικό με το βυτιοφόρο ιδιοκτησίας εταιρείας από την Πάτρα της  οποίας ο οδηγός συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2010 να ξεφορτώνει καύσιμα σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο. Να σημειωθεί ότι τότε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης από την Πάτρα που ανήκε το όχημα είχε εξαφανιστεί προκειμένου να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία ενώ το όχημα είχε κατασχεθεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ανάλογα περιστατικά υπάρχουν και στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανία όπου επίσης μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε σε πρατήρια τόσο λαθρεμπορία καυσίμων όσο και εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή διχάζει και τον κόσμο των πρατηριούχων στην περιοχή οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα ποσά τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί επί ημερών του κ. Καπελέρη στη θέση του γ.γ. δεν αφορούν περατώσεις λαθρεμπορίας ενώ η αναστοιλή πληρωμής του έγινε μετά από παρέμβαση της ομοσπονδίας πρατηριούχων.

Σε κάθε περίπτωση και για την Δυτική Ελλάδα ακούγονται πολλά τα οποία αφορούν σε περιπτώσεις λαθρεμπορίας ή περιστατικά μη απόδοσης φόρων από πρατηριούχους πίσω από τα οποία υπάρχουν σκιές . Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές για συγκεκριμένους πρατηριούχους εάν η έρευνα φτάσει μέχρι το «κόκκαλο» τότε θα καταδειχθεί ενδεχομένως ακόμα και η εμπλοκή μέσα από την παροχή προστασίας προς αυτούς εκ μέρους πολιτικών προσώπων.

Πηγή

patrastimes.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών