Δυτική Ελλάδα: 19 εκατ. ευρώ για ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων το 2011

Ποσό που αγγίζει τα 19 εκατομμύρια ευρώ εκταμιεύθηκε μέσα στο 2011 από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου

3299/2004. Παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία και τις αρνητικές συνθήκες στην αγορά, από την Περιφέρεια στηρίχθηκαν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες σε κρίσιμους για την ανάπτυξη και την απασχόληση τομείς της επιχειρηματικότητας όπως ο τουρισμός, η μεταποίηση, ο κλάδος παροχής υπηρεσιών και ο πρωτογενής τομέας.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 διετέθησαν συνολικά 7.155.842 ευρώ ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του έτους το συνολικό άθροισμα των εκταμιεύσεων ανέβηκε στα 11.698.083 ευρώ.

Η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, ύστερα από σαφείς οδηγίες που δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, προχώρησε σε εξαντλητικό έλεγχο όλων των επενδυτικών προτάσεων που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος αφ’ ενός στην βιωσιμότητα των επενδύσεων και την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και αφ’ ετέρου στον κρίσιμο παράγοντα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, πέραν των άλλων προβλέψεων του, εστίασε στην πρόσθετη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και στην ενίσχυση καινοτομικών επιχειρηματικών δράσεων.

«Η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και η δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος που θα οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας και σε αξιοποίηση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μείζονα στόχο για την Περιφέρεια», τόνισε σήμερα σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Προσθέτοντας ότι «ο αναπτυξιακός νόμος μας δίνει πολλές δυνατότητες. Είναι ένα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας ώστε η οικονομία μας να γίνει πιο ανταγωνιστική και να στραφεί σε καινοτόμες παραγωγικές δραστηριότητες.

Μέσα από την αυστηρή αξιολόγηση των προτάσεων που υπεβλήθησαν και με την διαρκή εποπτεία και παρακολούθηση στην εξέλιξη των επενδύσεων, το ποσό των περίπου 19 εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκε μέσα στο 2011 έρχεται να πιάσει τόπο και να δώσει ώθηση σε νευραλγικούς κλάδους της περιφερειακής οικονομίας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη