Δύο με τρεις μεγάλες μονάδες στην Πελοπόννησο το μέλλον για το λάδι

Η ανάπτυξη ανταγωνιστικών μονάδων μεγάλου μεγέθους για επεξεργασία και συσκευασία αγροτικών προϊόντων θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες για την ανάπτυξη

της μεταποίησης τροφίμων. Και ανάμεσα σε αυτές, θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας 2 ή 3 μονάδων για ελιές και ελαιόλαδο στην Πελοπόννησο ή την Κρήτη, με ικανότητα επεξεργασίας 100-150.000 τόνων.

Αυτό αναφέρεται στη μελέτη "Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά" η οποία εκπονήθηκε από την εταιρεία McKinsey για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Η μελέτη αυτή επαναλαμβάνει επίσης ότι βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η μετατροπή των εξαγωγών από χύμα σε τυποποιημένο ελαιόλαδο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με την ίδρυση Εταιρείας Ελληνικών Τροφίμων, που θα λειτουργήσει ως "όχημα" για την είσοδο στις διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της εξωστρέφειας για την αγροτική οικονομία.

Πηγή

eleftheriaonline.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη