Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Παράσταση στα γραφεία ΟΑΕΕ και πρόταση στην ΕΣΕΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας προγραμματίζει παράσταση στο γραφείο του ΟΑΕΕ Αμαλιάδας, που θα αφορά τους έμπορους που για διάφορους λόγους δεν έχουν

τη δυνατότητα θεώρησης του ασφαλιστικού βιβλιαρίου τους και χρειάζονται επιτακτικά περίθαλψη.

Αυτό έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο σύλλογος, η διοίκηση του οποίου παρακαλεί όσους έμπορους έχουν ανάγκη για λόγους υγείας, τη θεώρηση του βιβλιαρίου τους, να επικοινωνούν με το Σύλλογο ώστε συνολικά να υπάρξει πίεση προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ να θεωρεί τα βιβλιάρια όλων των εμπόρων οι οποίοι  έχουν ανάγκη.

Στόχος του συλλόγου είναι, κανένας ασφαλισμένος να μην πληρώσει νοσήλια σε αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης. «Για να πετύχουμε αυτό το σκοπό πρέπει κάθε συνάδελφος με αντίστοιχο θέμα να ενημερώσει το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας έως και την Πέμπτη το πρωϊ στα τηλέφωνα 2622038106 και 6985621701 και να συμμετάσχει στην παράσταση που θα γίνει στα γραφεία του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Πρόταση στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Με ομόφωνη απόφαση, όλων των παρατάξεων και των συμβούλων του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κατατέθηκε πρόταση στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να αρχίσει διάλογος, με τις Τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, για τις επιχειρηματικές υποχρεώσεις που έχουν τη μορφή δανείων, εισφορών, τελών φόρων ή άλλων.
«Μετά από αυτό το διάλογο που θα έχει σαν στόχους αυτά που περιγράφονται ποιο κάτω, να  επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, να σταθεροποιηθεί όσο γίνεται γρηγορότερα η αγορά και να ξαναβρεί σύντομα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Το Εμπόριο σήμερα  βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση!
Δεν υπάρχει δείκτης που να μας αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.
Η ΕΣΕΕ και εμείς σαν αντιπρόσωποί της γενικής συνέλευσης της, έχουμε υποχρέωση, να ασχοληθούμε σοβαρά με το ζήτημα της επιβίωσης του Ελληνικού εμπορίου.
Έτσι λοιπόν, μεταξύ των αναγκαίων προϋποθέσεων, για την επιβίωση, όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, που θα μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αφού μετά τη λαίλαπα της ελεύθερης πτώσης, ελάχιστες πλέον δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υποχρεώσεις τους, είναι τα παρακάτω:
Α) Οι τράπεζες να μπουν σε διάλογο «σωτηρίας» με πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ για:
Το κούρεμα των επιχειρηματικών δανείων, ύψους ανάλογου της πτώσης αλλά και της ικανότητας από τις επιχειρήσεις για την αποπληρωμή τους
Τη ρύθμιση, του χρόνου αποπληρωμής των δανείων στα ίδια τα παραπάνω πλαίσια
Τα επιτόκια των δανείων να κατέβουν σε λογικά και αποδεκτά επίπεδα
Β) Τα ασφαλιστικά ταμεία, να δεχθούν ανάλογο κούρεμα, μακρύ χρόνο αποπληρωμής και ελαστική σχέση στη συνέπεια, συνδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης αν αυτοί βεβαίως υπάρξουν.
Και το τρίτο…
Γ) Ανάλογες ρυθμίσεις, με κούρεμα, διευκολύνσεις και ελαστικό και μακρύ χρόνο αποπληρωμής  χρειάζεται να δοθεί από το κράτος γιατί το μηχανισμό είσπραξης εσόδων που είναι οι πωλήσεις των επιχειρήσεων μας, τον έχει ανάγκη το κράτος για την επιβίωση του πάνω από όλα.
Αυτές τις προτάσεις, κύριοι αντιπρόσωποι, τις βάζομε στην κρίση σας και σας καλούμε, αφού τις κρίνετε, να αποφασίστε  θετικά, ώστε να δοθεί το μήνυμα, αλλά και η ισχύς στη διοίκηση μας, για να επιτελέσομε στο ακέραιο το καθήκον μας, που είναι η διάσωση και η στήριξη του Ελληνικού εμπορίου» αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη