Ενισχύσεις σε αγρότες για βιολογικές καλλιέργειες

Μέσα στον Νοέμβριο ξεκινά το νέο πενταετές πρόγραμμα ενισχύσεων για νέους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων σε όλη τη χώρα, αλλά και νυν βιοκαλλιεργητές που

είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Μέσα στον Νοέμβριο ξεκινά το νέο πενταετές πρόγραμμα ενισχύσεων για νέους καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων σε όλη τη χώρα, αλλά και νυν βιοκαλλιεργητές που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Εως και 450 ευρώ το στρέμμα φθάνει η πενταετής επιδότηση ανά στρέμμα για παραγωγούς που θέλουν να μετατρέψουν σε βιολογική τη συμβατική τους καλλιέργεια.

Σκοπός του μέτρου αυτού είναι να καλυφθεί μέρος της απώλειας εισοδήματος και του πρόσθετου κόστους που δημιουργείται με τη στροφή των γεωργών και κτηνοτρόφων στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Η ενίσχυση χορηγείται κάθε χρόνο και για όλη την περίοδο της δέσμευσης (πενταετία για νέους δικαιούχους και διετία για νυν παραγωγούς βιολογικών προϊόντων με δικαίωμα παράτασης) μετά από αίτηση του δικαιούχου. Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται βάσει της έκτασης της βιολογικής καλλιέργειας και συγκεκριμένων ποσών που ορίζονται ανά καλλιέργεια.

Επιλέξιμες καλλιέργειες είναι ελαιοκομία, αμπελοειδή, αραβόσιτος, τριφύλλι, βαμβάκι, σιτηρά, ρύζι, όσπρια, ηλίανθος, αρωματικά φυτά και κρόκος. Στην περίπτωση της βιολογικής κτηνοτροφίας επιλέξιμες εκτροφές είναι αίγες, πρόβατα και βοοειδή με γαλακτοπαραγωγική και κρεατοπαραγωγική κατεύθυνση.

Πηγή

ethnos.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη