Εντυπωσίασαν στις Βρυξέλλες τα ηλειακά μας προϊόντα...

Κώστας Καραγιάννης: «Έγιναν ουσιαστικές επαφές και αξιοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε την ευκαιρία...»

Με άρωμα και γεύσεις από την Ηλεία, πολλά προϊόντα της οποίας εντυπωσίασαν τους Ευρωπαίους φορείς και πολίτες πλημμύρισε προσφάτως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο μιας έκθεσης που διοργανώθηκε με θέμα την εξερεύνηση της δυναμικής των αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, ανταποκρίθηκε άμεσα στη σχετική πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού της ΝΔ κας Ρόδης Κράτσα και ενεργοποίησε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού, για την αποστολή προϊόντων και παράλληλα την προβολή τους στις αγορές του εξωτερικού.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε το ΕΒΕ ο σύμβουλος Κώστας Καραγιάννης,  ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Νικολούτσου και είχε ενδιαφέρουσες επαφές τόσο με την κα Κράτσα όσο και άλλους Ευρωβουλευτές και συνεργάστηκε με παράγοντες της αγοράς που έδειξαν ενδιαφέρον για τα ηλειακά μας προϊόντα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το περίπτερό μας ήταν από τα καλύτερα και όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση έκαναν ιδιαίτερο λόγο για την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο κλάδο στο Νομό μας. Στην έκθεση, η συμμετοχή μας περιελάμβανε εξαιρετικές συσκευασίες με σταφίδα, ζυμαρικά, μπουκάλια κρασιών και ελαιολάδου καθώς και βαζάκια με μέλι και τουρσιά. Συνολικά έλαβαν μέρος περίπου 15 μεγάλες επιχειρήσεις από την Ηλεία.

Να συνδυαστούν με τον τουρισμό

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της έκθεσης, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και να συμβάλουν καθοριστικά στην ποιοτική και ανταγωνιστική εικόνα της παραγωγής μας.

Άλλωστε η αξιοποίηση των τοπικών μας προϊόντων και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό όπως και η προώθηση, προβολή και διανομή τους στο εξωτερικό πρέπει να αποτελέσουν  τις προτεραιότητες στρατηγικής για τη νέα επιχειρηματικότητα.

Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια, εκτός από την κα Κράτσα, παρευρέθηκαν ο επίτροπος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας Antonio Tajani, ο πρόεδρος της κοινοβ. ομάδας του ΕΛΚ και γεωργός – παραγωγός στο επάγγελμα Joseph Daul και ο Έλληνας υφυπουργός Πολιτικού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος.

Ο εκπρόσωπος τους Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Καραγιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της έκθεσης και ανέφερε ότι «ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τα Ηλειακά προϊόντα, που προσπαθήσαμε να προβάλουμε και να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε...».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ