Ηλεία: Θηλιά στο λαιμό τα προβλήματα του ΓΟΕΒ

Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο δίκτυό του ο ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο της

Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Προβλήματα που επηρεάζουν σοβαρά την τοπική οικονομία που έχει ήδη επιβαρυνθεί από πολλαπλούς παράγοντες.

Τη σύσκεψη προκάλεσε ο πρόεδρος Οργανισμού Νίκος Φάμελος και συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ του νομού, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Μιχαλόπουλος, Νίκος Γαρουφαλής, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Ανδρέας Μαρίνος, ενώ απουσίασαν και σχολιάστηκε δυσμενώς οι δήμαρχοι του νομού, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένη Διοίκησης κ. Αποστολόπουλος που έχει και την εποπτεία της λειτουργίας των ΓΟΕΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη κατατέθηκε το αίτημα της διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των βλαβών και την επαναλειτουργία του δικτύου άρδευσης, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες στην αγροτική παραγωγή. Και αφού επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα ζητηθούν και τα κονδύλια εκείνα που θα λύσουν τα χρόνια προβλήματα του δικτύου και του ΓΟΕΒ.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελο ο Οργανισμός χρωστά πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ και τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς οι οφειλέτες προς τον ΓΟΕΒ δεν πληρώνουν και τίθεται όπως είπε θέμα επιβίωσης. Ο Οργανισμός χρωστά όπως ανέφερε ο πρόεδρός του 1 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ, 500.000 ευρώ στη ΔΕΗ, 800.000 ευρώ σε προμήθευτές. Οι δήμοι χρωστούν στον ΓΟΕΒ 200.000 ευρώ και οι συνολικές οφειλές από τρίτους φτάνουν τα 3,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο Οργανισμός θα μπορούσε να έχει και πλεόνασμα 1,3 εκατ. ευρώ. Σχολιάζοντας την απουσία του κ. Αποστολόπουλου και των φορέων τόνισε «μάλλον τους απασχολεί περισσότερο η εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ…».

 Οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί και στους επιμέρους τομείς του δικτύου και κυρίως το θέμα της είσπραξης των οφειλών από τους αρδευτές. Παράλληλα έθεσαν και τα λειτουργικά προβλήματα του δικτύου που ζητούν λύση.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μιχαλόπουλος – καλός γνώστης των αγροτικών θεμάτων - μιλώντας στη σύσκεψη τόνισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θέλησε να κάνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τους ΓΟΕΒ και ούτε βέβαια «να βάλει το χέρι στην τσέπη». Δήλωσε πως με πρωτοβουλία του τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών