Ηλεία: "Κίτρινος" πυρετός σαρώνει την αγορά

«Αυξάνονται και πληθύνονται» τα κινέζικα καταστήματα στην Ηλεία με απίστευτο ρυθμό. Τις τελευταίες εβδομάδες ξεφυτρώνουν στις μεγάλες κυρίως πόλεις του νομού, νέα καταστήματα.

Το νέο χαρακτηριστικό της επέλασης των κινέζων… Νοικιάζουν τα μεγαλύτερα καταστήματα των πόλεων, έχοντας προκαλέσει αίσθηση, τη στιγμή που ακόμα και οι πιο ανθηρές αυτή την περίοδο επιχειρήσεις, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοια έξοδα, ή άλλες που βρίσκονταν στις ίδιες θέσεις έως πρόσφατα, απλά έκλεισαν.

Στον Πύργο, εκεί που άλλοτε υπήρχε το κατάστημα Βαρνακιώτης, σε ένα τριώροφο στην οδό Γερμανού στο κέντρο της πόλης, άνοιξε πρόσφατα νέο κατάστημα κινέζικων προϊόντων. Εδώ και καιρό τις παλιές αποθήκες του δήμου, ένα πολύ μεγάλο κατάστημα μετατράπηκε σε κινέζικο.

Στην οδό Πατρών, κατάστημα τοπικής αλυσίδας μεταφέρθηκε σε άλλο ιδιόκτητο χώρο και το πολύ μεγάλο μαγαζί, το νοίκιασαν οι κινέζοι. Λίγα μέτρα πιο πάνω αυτές τις ημέρες ανοίγει ένα ακόμα «κινέζικο» κατάστημα επίσης σε κεντρικό σημείο της πόλης.


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Θανάσης Σκορδαλής μιλώντας στο  ilialive.gr για το θέμα τόνισε πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στα «κινέζικα μαγαζιά».

«Ως θέσεις πώλησης τα κινέζικα έχουν αυξηθεί περίπου κατά 20%. Παράλληλα όμως μεγαλώνουν και τα ήδη υπάρχοντα σε χώρους και επεκτείνονται σε κεντρικά σημεία. Θέλουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνεται έλεγχος όπως γίνεται και στα υπόλοιπα καταστήματα της αγοράς, να κάνει ελέγχους το ΣΔΟΕ για τις αποδείξεις που δεν κόβονται, να διαμορφωθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Ούτως ή άλλως αυτές οι επιχειρήσεις έχουν την στήριξη του κράτους τους. Βλέπουμε όμως ότι τελευταία αναπτύσσονται στη χώρα πολύ γρήγορα και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει κάποια συμφωνία Ελλάδας – Κίνας πίσω από αυτά, γιατί όπως προείπα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε αυτές τις επιχειρήσεις. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει ισονομία».


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Πέτρος Παπαδάτος, ήταν αρκετά καυστικός σχολιάζοντας στο ilialive.gr την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει μέτρα. Την ίδια ώρα στην είσοδο της πόλης, το μεγαλύτερο επαγγελματικό κτίριο, μετά την αποχώρηση γνωστής εταιρίας από εκεί, νοικιάστηκε από Κινέζους για να στεγάσουν τη δική τους επιχείρηση.

«Η Πολιτεία άφησε ανεξέλεγκτη την κατάσταση με τα «κινέζικα», τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Αντίθετα αφαιρούν ένα σημαντικό μέρος των πόρων, το οποίο φεύγει έξω από τα σύνορά μας. Πρέπει να υπάρξει περιορισμός σε δύο κατευθύνσεις. «Πρώτον στην αθρόα εισαγωγή κινέζων «επενδυτών» στην Ελλάδα και δεύτερον στο ανοιχτό παράθυρο της δημιουργίας αλυσίδων κινέζικών καταστημάτων με τη μορφή υποκαταστημάτων ανά την χώρα».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ