Ηλείων Επιμελητήριο: Τον αποκλεισμό του εμπορικού κόσμου από τις εκλογές επιδιώκει η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου

ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Τον αποκλεισμό του εμπορικού κόσμου του Νομού από την εκλογική αναμέτρηση στις 16 και 17 Δεκεμβρίου φαίνεται ότι επιδιώκει η εκλογική επιτροπή του ΕΒΕ Ηλείας.
Διαφορετικά δεν εξηγείται η αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής, στο αίτημα των χιλιάδων επαγγελματιών του τόπου, το οποίο δημοσίως διατύπωσαν οι δύο από τις τρεις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές, «ΗΛΕΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» και «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

Το αίτημα των επαγγελματιών που ψηφίζουν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, ημέρα που η αγορά ενόψει Χριστουγέννων είναι ανοικτή, είναι απλό: Για να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος της μετακίνησης στον Πύργο, να λειτουργήσουν και στους άλλους δήμους του Νομού εκλογικά τμήματα, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επαγγελματιών.

Η μόνη παράταξη που δεν πήρε θέση πάνω στο θέμα, ήταν αυτή του απερχόμενου προέδρου, δείχνοντας για άλλη μια φορά όχι απλά ότι δεν θέλει την ευρεία συμμετοχή των επαγγελματιών στις εκλογές, αλλά και ότι στόχος της σταθερά και σθεναρά είναι ένα επιμελητήριο για λίγους εκλεκτούς και όχι ένα επιμελητήριο για όλους τους Ηλείους.

Οι δικαιολογίες βέβαια που διατυπώνονται στην απόφαση της εκλογικής επιτροπής δεν πείθουν κανένα, καθώς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι υπάρχει αδυναμία σύστασης εφορευτικών επιτροπών την στιγμή που χρόνος υπάρχει, ένας ολόκληρος μήνας για να προετοιμαστούν όλα τα τυπικά της εκλογικής αναμέτρησης. Αναφέρει μάλιστα ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των μελών που έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν, σαν να προδικάζει και πόσοι επαγγελματίες θα ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον! Και το καλύτερο ελλοχεύει- λέει η εκλογική επιτροπή- κίνδυνος σύγχυσης ψηφοφόρων εάν λειτουργήσουν και άλλα εκλογικά τμήματα!!!!

Επί της ουσίας, η εκλογική επιτροπή, μη λαμβάνοντας υπόψιν τι συμβαίνει και σε άλλα Επιμελητήρια της χώρας, όπου λειτουργούν εκλογικά τμήματα σε πολλές πόλεις, ουσιαστικά προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των επαγγελματιών που θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια, συμβαδίζει με την θέση της απερχόμενης διοίκησης, η οποία είναι φανερό πλέον πως επιδιώκει την περαιτέρω «Βατικανοποίηση» του Επιμελητηρίου.

Η παράταξη «ΗΛΕΙΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» θα προσβάλει την απόφαση αυτή, με κάθε νόμιμο μέσο, γιατί επιδίωξή της είναι η μέγιστη συμμετοχή των μελών-επιχειρηματιών του Νομού στις εκλογές, ώστε από εκεί να ξεκινήσει η εποχή ενός νέου και μαζικού Επιμελητηρίου.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες τώρα πια γνωρίζουν ποιοι διοικούν σήμερα το Επιμελητήριο και πως το θέλουν: Ένα κλειστό κλαμπ εξυπηρέτησης συμφερόντων και ένα φορέα ημετέρων….

Και η απάντηση είναι μόνο μία, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στις εκλογές του ΕΒΕ συμμετέχουμε ψηφίζουμε και αλλάζουμε το επιμελητήριο.

Θέλουμε ένα επιμελητήριο για όλους και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε!

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ