Καθαρό εισόδημα 900 ευρώ το κιλό από την τρούφα

Τρούφα, ο κρυμμένος θησαυρός της γης. Χωρίς καλλιεργητικές απαιτήσεις και με ελάχιστο κόστος, η τρούφα αναπτύσσεται στο υπέδαφος και η τιμή παραγωγού μπορεί να φθάσει έως

και 900 ευρώ το κιλό.

Η καλλιέργεια της τρούφας αξιοποιεί σχετικά άγονες εκτάσεις, απαιτεί ελάχιστες ποσότητες νερού και δεν επιβάλλει στον καλλιεργητή να γίνει αγρότης.
Καθαρό εισόδημα 900 ευρώ το κιλό από την τρούφα

Η καλλιέργεια αυτή παρέχει μια εναλλακτική ευκαιρία αξιοποίησης των ορεινών, και όχι μόνο, αγρών που εγκαταλείπονται με αυξανόμενο ρυθμό, εξασφαλίζοντας ένα ελκυστικό συμπληρωματικό εισόδημα.

Η αναμενόμενη απόδοση της καλοκαιρινής μαύρης τρούφας είναι 5-15 κιλά ανά στρέμμα, με την τιμή παραγωγού να ανέρχεται σε 250 ευρώ το κιλό, ενώ της χειμερινής μαύρης τρούφας είναι 2-10 κιλά ανά στρέμμα, με την τιμή παραγωγού να φθάνει έως και 900 ευρώ το κιλό. Αυτό που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ότι τα έσοδα από μια καλλιέργεια τρούφας είναι καθαρά λεφτά, αφού τα έξοδα για την παραγωγή της είναι αμελητέα. Είναι δηλαδή μια επιχείρηση χωρίς ετήσια πάγια έξοδα, αλλά με πολύ σημαντικά έσοδα.

1. Τα 2 έως 10 κιλά ανά στρέμμα μπορεί να φτάσει η απόδοση για τη χειμερινή μαύρη τρούφα

2. Αναπτύσσεται στο υπέδαφος, δεν απαιτεί καλλιεργητικές απαιτήσεις και χρειάζεται ελάχιστες ποσότητες νερού

Πηγή

ethnos.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη