Καλώς έρχεται το . . . πετροδολάριο στη Δυτική Ελλάδα

Παρουσία ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - πιο συγκεκριμένα, του υπουργού Εξωτερικών της πετρελαιοπαραγωγού χώρας ΑυτούΕξοχότητας Σεϊχη Abdullah Bin Zeayed - αλλά και πλήθους μάνατζερς από κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας όπως η Masdar, το Abu Dhabi Fund for Development, Etihad, και άλλες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Λαγονήσι διμερής συνάντηση με στόχο τις επενδύσεις στην Ελλάδα.  
 
Όπως είναι σε θέση το protothema.gr να γνωρίζει κατόπιν επαφών στο Άμπου Ντάμπι, οι συνομιλίες των δύο χωρών είχαν παγώσει εδώ κι αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα η νέα αυτή επαφή να γίνεται κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος των Αράβων κι όχι τόσο λόγω της ελληνικής διπλωματίας. Μάλιστα, η αραβική μεριά διείδε επενδυτικές ευκαιρίες, όμως οι συχνές αλλαγές σε επίπεδο αρμόδιων υπουργών στη χώρα μας και η κυβερνητική δυσπραγία δεν έδιναν την αφορμή για την έναρξη γόνιμου διαλόγου.  
 
Στα ενδιαφέροντα της αραβικής επίσκεψης στοιχεία είναι και η έλευση εκπροσώπων της πετρελαϊκής εταιρείας των Εμιράτων, της Abu Dhabi National Oil Company.  

Πληροφορίες μας  αναφέρουν πως η εν λόγω εταιρεία έρχεται να διερευνήσει το κατά πόσο μπορούν να προκύψουν ευκαιρίες από τον διαγωνισμό για την εξόρυξη πετρελαίων στην δυτική Ελλάδα αλλά και να κάνει συζήτηση για ενεργειακά θέματα.  
 
Από την ελληνική μεριά, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Παύλος Γερουλάνος. Θα πρέπει να τονίσουμε πως η αραβική εκπροσώπηση κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο και για το λόγο αυτό ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις εκτός του γνωστού "τσάι και συμπάθεια".

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών