Καρπουζοπαραγωγοί Ηλείας: Δύο τάσεις με κοινό παρανομαστή την απογοήτευση

Δύο διαφορετικές όψεις της απογοήτευσης των καρπουζοπαραγωγών του Κάμπο της Ηλείας, μετά τη συνάντηση με τους αρμοδίους φορείς στο υπουργείο Οικονομικών,

εκφράστηκαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή στα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, όμως φανέρωσαν μετά λεγόμενά τους τις δύο τάσεις που διαμορφώνονται στους κόλπους των καρπουζοπαραγωγών.

Στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα, συμμετείχαν η συντονιστική επιτροπή των καρπουζοπαραγωγών με επικεφαλής τον πρόεδρο Ανδρέα Τσουκαλά, ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος και οι βουλευτές Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, Τάκης Αντωνακόπουλος και Τάκης Δημητρουλόπουλος.

Εκεί τέθηκαν τα αιτήματα των παραγωγών, δηλαδή το θέμα της αποζημίωσης, για το οποίο αποφασίστηκε να υποβληθεί μέσα στο 2012 ο φάκελος στην Ε.Ε. για την ένταξη και την αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ. Σχετικά με την φοροαπαλλαγή του απούλητου λόγω ζημιάς προϊόντος ο υπουργείο είναι θετικό, αλλά δεν υπήρξε σαφής απάντηση για το αίτημα της επιστροφής του ΦΠΑ.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο υπουργείο, λέγοντας ωστόσο ότι υπήρξε δέσμευση, ότι σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως» από την Ε.Ε., το υπουργείο θα καταβάλλει τις αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας και μέλος της συντονιστικής κ. Αντωνάτος χαρακτήρισε «φούσκες» τις υποσχέσεις που δόθηκαν, μιλώντας για πασιφανή κοροϊδία και κάλεσε τους καρπουζοπαραγωγούς να προβούν σε κινητοποιήσεις δημιουργώντας μπλόκο στη Μαραθιά τη Δευτέρα.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Ευθυμιόπουλος συμφώνησε με τον κ. Τσουκαλά, διαχώρισε όμως τη θέση του απέναντι στο κάλεσμα Αντωνάτου για τις κινητοποιήσεις.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ