Κατάκολο: Το Costa Serena έκανε "ποδαρικό" για το 2012

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2012, κατέπλευσε σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι στο λιμάνι Κατακόλου. Το Costa Serena, μεταφέρει στο ταξίδι του αυτό 3.158 επιβάτες από την

Ιταλία και με προορισμό το Ισραήλ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Δημήτρης Αποστολόπουλος, μιλώντας για τη νέα σεζόν τόνισε πως είναι μειωμένος ο αριθμός των αφίξεων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα του για μια καλή χρονιά.

Στάθηκε στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των τουριστών της κρουαζιέρας καθώς οι περισσότερο προέρχονται από την Ιταλία και την Ισπανία, δύο χώρες που αντιμετωπίζουν όπως και η Ελλάδα, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Έτσι ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε να μειώσουν τις τιμές οι εμπλεκόμενοι στην κρουαζιέρα (εμπορικός κόσμος, μεταφορείς κ.α.).

«Πρέπει να ξεχάσουμε τις παλιές καλές εποχές για να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε κατακτήσει» είπε χαρακτηριστικά. Τα μικρά κρουαζιερόπλοια έχουν αποχωρήσει από τη γραμμή και στη θέση τους έρχονται πολύ μεγαλύτερα. Επισήμανε πως οι τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες MSC, Costa και Holland America, δρομολογούν νέα και μεγάλα πλοία, για παράδειγμα η MSC φέρνει κρουαζιερόπλοια μήκους 335 μέτρων.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής σεζόν είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό των αφίξεων αφορά σε κρουαζιερόπλοια που έχουν το Κατάκολο ως μοναδικό προορισμό στην Ελλάδα και μετά ταξιδεύουν για άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Σάκης Μπουλούτας ζήτησε όλοι να βάλουν «πλάτη» για να ακολουθήσει ο τόπος αναπτυξιακή πορεία. Έκανε λόγο για μηνύματα που δεν είναι θετικά για φέτος, όμως θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και οι έμποροι σε συνεργασία με το δήμο.

Εξέφρασε τις ενστάσεις του για το θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή που δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την κρουαζιέρα και τον τουρισμό, επισημαίνοντας πως ξεκινούν από το Κατάκολο οι κινήσεις αυτές, ένα λιμάνι που αποτελεί πύλη εισόδου για τη δυτική Ελλάδα.

Έκανε λόγο ακόμα για καταγγελία των εταιριών έναντι γραφείου που οργανώνει τη μεταφορά των τουριστών από το λιμάνι στην Αρχαία Ολυμπία και αλλού, καθώς και άλλα προβλήματα, που απειλούν με ακύρωση αφίξεων τις επόμενες σεζόν.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών