Κατσιφάρας: Ρύθμιση στο σύνολο των δανείων εργαζομένων και επιχειρήσεων

Στις 23 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας συζήτησε κι αποφάσισε για το σχέδιο δράσης του στην κοινωνική πολιτική. Στην απόφαση που ελήφθη ζητήθηκε με έμφαση

το εξής: Για την πληρωμή των δόσεων των δανείων να παρακρατείται ποσό που να αντιστοιχεί μέχρι στο ένα τρίτο του μισθού των εργαζομένων.

«Η πρόταση αυτή τελικά υιοθετήθηκε, έστω και με καθυστέρηση, από την κυβέρνηση» ανέφερε κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Νόμου, το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «ήδη αναμένεται υπουργική απόφαση με την οποία θα μπαίνει πλαφόν δόσης στο 30% του μηνιαίου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους».

«Ωστόσο η απόφαση αυτή αφορά μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους ενώ θα πρέπει να επεκταθεί και να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση για το σύνολο των στεγαστικών δανείων. Ταυτόχρονα χρειάζονται ανάλογου βεληνεκούς ρυθμίσεις και για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία και η βιωσιμότητά τους», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας.

«Δεν αρκεί να περιγράφουμε την κατάσταση αλλά να βρούμε τις διεξόδους από αυτήν» τόνισε ο Περιφερειάρχης κι αυτό σημαίνει «ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή στήριξη της καινοτομίας, της ποιότητας των προϊόντων, της ανταγωνιστικότητας με έμφαση σε τομείς και κλάδους που έχουν προϋποθέσεις βιωσιμότητας».

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης ανέφερε μια σειρά από βήματα που έχει ήδη κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (εκπόνηση του τριετούς αναπτυξιακού σχεδίου, επίσκεψη διπλωματικών αποστολών, επιτάχυνση στους ρυθμούς απορρόφησης του ΕΣΠΑ, κ.α.) προκειμένου να τονωθεί η παραγωγική βάση στην Περιφέρεια ενώ ζήτησε από την επιχειρηματική κοινότητα διάθεση συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δίπολο ύφεσης και ανεργίας που απειλεί κάθε πτυχή του οικονομικού και κοινωνικού βίου.

«Μπορούμε να κρατηθούμε όρθιοι, μπορούμε να βγούμε μπροστά, αρκεί να υπάρξουν πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε όλοι μαζί», κατέληξε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.  

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Πετράκος παρουσίασε αναλυτικά το νέο αναπτυξιακό νόμο (3908/2011) καθώς και τις πρώτες ενδείξεις από την εφαρμογή του ενώ επίσης στην ημερίδα παρενέβησαν ο Διονύσης Καρβέλης, υπεύθυνος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Παναγιώτης Λαμπρινός, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ