Κοινό μέτωπο για την Ολυμπία Οδό από Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησο

Την ώρα που σε επίπεδο Ηλείας αλλά και Δυτικής Ελλάδας παρατηρείται στασιμότητα για την Ολυμπία Οδό κάτι φαίνεται να κινείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ πρωτοβουλία

για το έργο προτίθεται να αναλάβει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της Καλαμάτας ο κ. Τατούλης θα επισκεφθεί σύντομα τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να επαναλάβει την αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ολυμπία οδός να καταλήξει στην Τσακώνα, όπως προβλέπεται άλλωστε από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί και ψηφισθεί από τη Βουλή.

Αυτό αποφασίσθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από συζήτηση του θέματος που είχαν ζητήσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος και οι επικεφαλής των ελασσόνων μειοψηφιών, Ν. Γόντικας και Θανάσης Πετράκος.
 
Απαραίτητος ο συντονισμός
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν οι κ.κ. Δράκος και Πετράκος ζητούν να υπάρξει συντονισμός με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και με τους Δήμους που έχουν άμεσο και έμμεσο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναληφθούν προτείνεται αντιπροσωπεία αποτελούμενη από διαπαραταξιακή επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη και το προεδρείο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, να θέσει άμεσα το θέμα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και να καταστήσει σαφές ότι η Περιφέρεια δε δέχεται καμία εξέλιξη που να μην περιλαμβάνει την απόληξη του δρόμου στην Τσακώνα.

Ακόμη να  προτείνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας να επισκεφθούν από κοινού το υπουργείο Υποδομών και να συντονίσουν από κοινού τις αντιδράσεις τους. Ανάλογα με τις απαντήσεις και την εξέλιξη της υπόθεσης θα προσδιορισθούν και  οι επόμενες κινήσεις.

Πηγή

ilialive.gr - newsbeast.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ