ΚΥΑ για την ετήσια Δήλωση Ενιαίας Καλλιέργειας και για αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ

Έως τις 15 Μαΐου θα έχουν οι παραγωγή τη δυνατότητα υποβολής της ετήσιας Δήλωσης Ενιαίας Καλλιέργειας / Εκτροφής. Αυτό αναφέρει η σχετική ΚΥΑ με την οποία

καθορίζονται οι τρόποι καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί αγροτική δραστηριότητα. Σύμφωνα με αυτή η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και η καταβολή ασφαλίστρου αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή αποζημιώσεων.

Το ασφάλιστρο υπολογίζεται επί της ασφαλιζόμενης αξίας που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των στρεμμάτων επί τη μέση παραγωγή ανά στρέμμα επί την τιμή ανά κιλό. Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας είναι επίσης απαραίτητο δικαιολογητικό για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης.

Επίσης σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ για το έτος 2012 όσον αφορά την φυτική παραγωγή παραμένει στο 4%, για τη ζωική παραγωγή στο 0,75% και για τη φυτική παραγωγή που παράγεται στο σύνολο της και αποκλειστικά σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» (θερμοκήπια) στο 0,5%.

Ωστόσο διαβάζοντας την ΚΥΑ μπορεί να δει ότι υπάρχουν αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές όπως για παράδειγμα στα μήλα η οποία αυξάνεται στα 67,2 ευρώ το στρέμμα από 42 ευρώ το στρέμμα πέρυσι, ενώ μειώνεται στα 43 ευρώ το στρέμμα η εισφορά για τα επιτραπέζια ροδάκινα α’ ποιότητας σε σχέση με τα 49 ευρώ πέρυσι. Επίσης στις εκτατικές καλλιέργειες, οι ασφαλιστικές εισφορές φαίνετε να παραμένουν σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή

agrotypos.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη