Κώστας Μίχαλος: "Η ανάπτυξη θα έλθει από την περιφέρεια"

Με τον θετικότερο τρόπο αντιμετώπισε τις προοπτικές της περιφέρειας για ανάπτυξη, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αθηνών Κώστας Μίχαλος, μιλώντας ως προσκεκλημένος στην πρώτη

εκδήλωση της νέας διοίκησης του ΕΒΕ Ηλείας. Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για ανάκαμψη παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος έθεσε τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, αναφερόμενος σε βασικά θέματα που είτε έχουν παρεκκλίνει των στόχων, είτε πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικά βήματα.

Νωρίτερα στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στάθηκε στα όσα έχει χάσει η περιφέρεια και στους αγώνες που πρέπει να γίνουν για να ξανακερδηθούν. Τόνισε πως δεν υπάρχουν εύκολα μονοπάτια και θα πρέπει να δοθεί αγώνας για νέες κατακτήσεις και ανασυγκρότηση χαρακτηρίζοντας ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο τον άνθρωπο.

Παράλληλα αναφέρθηκε και τα ελλείμματα της δυτικής Ελλάδας σε δίκτυα και το σχέδιο ανασυγκρότησης πυρόπληκτων και σεισμόπληκτών περιοχών που φρενάρουν την ανάπτυξη στην περιοχή και για τα οποία κανείς δεν μπορεί να δεχθεί εκπτώσεις. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν σχεδόν όλοι οι βουλευτές και πολιτευτές, αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου.

Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος έκανε λόγο για αναγκαιότητα νέου προσανατολισμού στο ρόλο του Επιμελητηρίου, εκσυγχρονισμό της εταιρικής ταυτότητας των μελών του, η αποτελεσματική ενημέρωση και εκπαίδευση στους νέους τρόπους πώλησης όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και προετοιμασία για παρουσία στις διεθνείς αγορές από πολλές επιχειρήσεις που ενώ έχουν σοβαρές εξαγωγικές δυνατότητες δεν τις έχουν αξιοποιήσει επαρκώς μέχρι σήμερα.

Ο κ. Νικολούτσος αναφέρθηκε στην παράταση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ, όπως συνέβη και με αυτά των πυροπλήκτων, για την ουσιαστικότερη απόδοση των προγραμμάτων ΕΤΕΑΝ και JEREMIE, για το ΕΣΠΑ και την ανάδειξη των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει, αλλά και την υποβάθμιση στην Ηλεία μέσω της κατάργησης του Τελωνείου Κατακόλου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Αθηνών Κώστας Μίχαλος από το βήμα, εξέφρασε την ελπίδα πως η ανάπτυξη θα έλθει από την περιφέρεια, δηλώνοντας τον κορεσμό των αστικών περιοχών. Επισήμανε πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί την τελευταία διετία με την οικονομική κρίση, τις συνέπειες στην αύξηση της ανεργίας και την αναγκαιότητα αποτροπής του κινδύνου που θα οδηγήσει τον τόπο σε αστάθεια.

Ακόμα αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει κάνει και που πρόκειται να κάνει ακόμα, στην Κυβέρνηση ο επιχειρηματικός κόσμος, στις καθυστερήσεις του ΕΣΠ και στην αναγκαιότητα προσανατολισμού ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα έχει απόλυτη σχέση και θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πραγματικής οικονομίας.

Τέλος χαρακτήρισε εγκληματική την ενέργεια της κατάργησης του Τελωνείου Κατακόλου, που ενώ βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά, αντιμετωπίζεται έτσι από την κυβέρνηση.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ