Λιμάνι Κατακόλου: Εγκρίθηκε συνολικά το προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης

Στο σύνολό του εγκρίθηκε το προγραμματικό  σχέδιο για την ανάπτυξη του λιμένα Κατακόλου με απόφαση της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων) που πάρθηκε

σήμερα σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με την παρουσία του Δημάρχου Πύργου κ. Μάκη  Παρασκευόπουλου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ. Δημ. Αποστολόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Στην υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα  Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Αθ. Πάλλη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο εκπρόσωπος της μελετητικής ομάδας για τον χωροταξικό σχεδιασμό του χερσαίου χώρου και της νέας μαρίνας , κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σκάγιαννης και ο μελετητής  των λιμενικών έργων και Σ. Κουσουλός.

Συζητήθηκε εκτενώς η ολοκληρωμένη πρόταση του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, δηλαδή το  προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης που αφορά τόσο στα λιμενικά έργα όσο και στον σχεδιασμό του χερσαίου χώρου και μετά τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων, η πρόταση του Δήμου Πύργου εγκρίθηκε στο σύνολο της.

Έτσι, για πρώτη φορά το λιμάνι Κατακόλου αποκτά ολοκληρωμένο προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης και ανοίγονται πλέον  οι δρόμοι για τη δημοπράτηση των μεγάλων έργων, τόσο του χερσαίου χώρου με τις μελέτες που έχει ήδη εκπονήσει ο ΕΟΤ, όσο και για τη δημοπράτηση των μελετών για τα λιμενικά έργα που χρηματοδοτεί  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Πύργου.

Με την απόφαση αυτή της ΕΣΑΛ ολοκληρώνεται ένας κύκλος επίμονων και πεισματικών προσπαθειών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και του Δήμου Πύργου που έτυχαν της αμέριστης συμπαράστασης του αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Καφύρα αλλά  της καθολικής υποστήριξης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρα για τον οποίο η ανάπτυξη του λιμένα Κατακόλου έχει αναδειχθεί σε έργο φάρο ύψιστης προτεραιότητας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη