Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τους πενταετείς της απονιτροποίησης - Δικαιούχοι και στην Ηλεία

Στις κατά τόπους διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), στα Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)

ή στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) μπορούν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο πενταετές μέτρο της αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης.

Ανάλογα με το ΑΦΜ του κάθε υποψηφίου η προθεσμία λήγει από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, αλλά σημασία έχει η πρόβλεψη της προκήρυξης που αναφέρει ότι «μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ο αρμόδιος φορέας προβαίνει στην αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων ενίσχυσης. Η αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 20 εργάσιμες ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης».

Οι αιτούντες με ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2 και 3 καταθέτουν τις αιτήσεις ενίσχυσης μέχρι 16/12, όσων το ΑΦΜ λήγει σε 4, 5 και 6 μέχρι 21/12, σε 7 και 8 μέχρι 26/12, σε 9 και 0 μέχρι 30/12.
 
Περιοχές Παρέμβασης

Η δράση εφαρμόζεται σε περιοχές, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης, βάσει των αριθ. 19652/1906/1999 (ΦΕΚ Β΄1575) και 20419/2522/2001 (ΦΕΚ Β΄ 1212) ΚΥΑ, όπως ισχύουν κάθε φορά και σε εφαρμογή της Οδηγίας 91/676/ΕΟΚ και οι οποίες είναι:

- Η Ανατολική και Δυτική Θεσσαλία και συγκεκριμένα δημοτικές και τοπικές κοινότητες των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και περιοχές του νομού Φθιώτιδας

- Το Κωπαϊδικό πεδίο και συγκεκριμένα δημοτικές και τοπικές κοινότητες των νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

- Η λεκάνη του Πηνειού Ηλείας και συγκεκριμένα δημοτικές και τοπικές κοινότητες των νομών Ηλείας και Αχαΐας.

- Το Αργολικό Πεδίο και συγκεκριμένα δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νομού Αργολίδας.

- Οι νομοί Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Πέλλας-Ημαθίας.

- Η λεκάνη του Στρυμόνα και συγκεκριμένα δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νομού Σερρών.

- Η Πεδιάδα Άρτας-Πρέβεζας και συγκεκριμένα δημοτικές και τοπικές κοινότητες των νομών Άρτας και Πρέβεζας.
 
Τομείς παρέμβασης

Στη δράση μπορούν να ενταχθούν εκτάσεις με αρδευόμενες καλλιέργειες βαμβακιού, αραβοσίτου, κηπευτικών και σακχαρότευτλων που έχουν δηλωθεί στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011 του αιτούντος.

Για την επιλογή των επιλέξιμων εκτάσεων δύναται, κατόπιν επιλογής του αιτούντος, να ληφθεί υπόψη η Α.Ε.Ε που υποβλήθηκε το έτος 2010 ή 2009. Το έτος το οποίο λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό της επιλεξιμότητας της έκτασης ονομάζεται έτος αναφοράς. Το έτος αναφοράς αφορά το σύνολο των αγροτεμαχίων και όχι επιλέξιμα αγροτεμάχια από κάθε έτος.

Στην κατηγορία των κηπευτικών υπάγονται οι παρακάτω καλλιέργειες: Αγκινάρες, αγγούρια, άνηθος, μαϊντανός, σέλινο, αντίδια, βλήτα, ραδίκια, ζωχός, αρακάς, αρακάς (βιομηχανικός), καρότα, καρπούζια, κηπευτικά λοιπά, κολοκυθάκια, κολοκύθες, κρεμμυδάκια, σκορδάκια νωπά, κρεμμύδια, μαρούλι, λάχανο, λάχανο Βρυξελλών, μελιτζάνες, μπάμια, μπάμια (σποροπαραγωγής), μπάμιες (βιομηχανικές), μπρόκολο, κουνουπίδι, τομάτες, νωπά λαχανικά διάφορα, πατάτες, πατάτες (σποροπαραγωγής), πεπόνια, πιπεριά, τοματοπιπεριά, πιπεριά (σποροπαραγωγής), πράσα, ραπανάκι, ρέβες, σέσκουλο, σπανάκι, ρόκα, σκόρδα ξερά, σπαράγγια, τεύτλα, παντζάρια, φασολάκια, φασόλια, φασολάκια (βιομηχανικά).

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ