Νέα ρύθμιση οφειλών προς τον ΟΑΕΕ με έκπτωση έως 100% στα πρόσθετα τέλη

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών με έκπτωση μέχρι 100%, σύμφωνα

με εγκύκλιο του οργανισμού. Ειδικότερα θα πρέπει οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για την κεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/2012.

Η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης αναστέλλεται έως την 31/12/2012 για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση και έχουν καταβάλει την πρώτη δόση. Το ελάχιστο οφειλόμενο ποσό θα πρέπει να είναι 2.500 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται κάθε είδους εισφορές χωρίς τα τέλη καθυστέρησης.

Η εξόφληση μπορεί να γίνει με:
•    Εφάπαξ καταβολή ή έως έξι διμηνιαίες δόσεις και έκπτωση 100% επί των πρόσθετων τελών.
•    Σε επτά έως δέκα διμηνιαίες δόσεις με έκπτωση 75% επί των τελών καθυστέρησης.

Το ελάχιστο ποσό διμηνιαίας δόσης θα είναι 250 ευρώ και η καταβολή του εφάπαξ ποσού ή της πρώτης δόσης θα γίνεται έως το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως 30/4/2012.

Δικαιούχοι
Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν ασφαλισμένοι που:
•    Δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ρύθμιση.
•    Έχουν απολέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.
•    Έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν ένταξη στη νέα ρύθμιση.

Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται:
1. Εάν δεν καταβληθεί το εφάπαξ ποσό ή η πρώτη δόση έως 30/4/2012.
2. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή των από 1/1/2012 και μετά τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.
3. Από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων.
4. Από τη μη εξόφληση της ρύθμισης έως την τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης.

Να σημειωθεί ότι οι μεμονωμένες δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί μπορούν να εξοφληθούν μέχρι την τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής της τελευταίας δόσης με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη επί του ποσού της δόσης. Στις χειρόγραφες ρυθμίσεις είναι υποχρεωτική η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/1/2012 και εφεξής.

Επίσης ασφαλισμένοι που έχουν σε ισχύ άλλη ρύθμιση οφειλών και επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει στην αίτηση υπαγωγής να αναφέρουν ρητά την επιθυμία τους για διακοπή της προηγούμενης ρύθμισης και ένταξη στη νέα.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη