Νίκος Μιχαλόπουλος: Νέοι Αγρότες όμηροι του Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ

Με αιχμηρό τρόπο καυτηριάζει και θέτει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα της εκπαίδευσης των νέων αγροτών, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας

Νίκος Μιχαλόπουλος. Με επιστολή του επισημαίνει πως 300 νέοι αγρότες από την Ηλεία έχουν μπλοκαριστεί εξαιτίας των σεμιναρίων που δεν υλοποιούνται και δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να προχωρήσουν βάση του σχεδιασμού που υπάρχει. Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μιχαλόπουλος.

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο Οργανισμός ΟΓΕΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  που είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου παρά τις υποσχέσεις του από το 2007 ότι προγραμματίζει τη δημιουργία 40 νέων θέσεων εργασίας στα κέντρα ΔΗΜΗΤΡΑ των πυρόπληκτων περιοχών καθώς και τον προγραμματισμό εξειδικευμένων σεμιναρίων στο Ν. Ηλείας σταμάτησε να λειτουργεί αν δεν κάνω λάθος από το 2009.

Αυτό έχει ως συνέπεια  πάνω από 300 νέοι αγρότες του Νομού μας να μην μπορούν να πάρουν τη δεύτερη δόση παρόλο που πολλοί από αυτούς έχουν καταληκτικές ημερομηνίες σε ότι αφορά τις συμβατικές τους υποχρεώσεις .

Είναι ανεξήγητο γιατί ο Οργανισμός  ενώ θα έπρεπε να έχει σε προτεραιότητα  την εκπαίδευση των υπόχρεων νέων αγροτών  ασχολείται με θέματα, ας μου επιτραπεί ο όρος «παράξενα» (π.χ οργάνωση διημερίδας στο Μαρούσι για την κατασκευή ταρατσόκηπων,  εκπαίδευση οπλιτών στην Αθήνα σε θέματα φυτικής παραγωγής , πρόγραμμα για ταρατσόκηπους και μπαλκονόκηπους  στη Δράμα κλπ.)

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή η καθυστέρηση δεν οφείλεται στους αγρότες αλλά στον εκπαιδευτικό οργανισμό, επειδή οι αγρότες έχουν κουραστεί πλέον να περιμένουν, έχουν απογοητευτεί και έχουν σταματήσει να ελπίζουν,  γιατί δεν μπορούν να προχωρήσουν στο καλλιεργητικό  τους πλάνο ούτε να βελτιώσουν την γεωργική τους εκμετάλλευση  εκτιμώ ότι:

Πρέπει να δοθεί εντολή από την πλευρά σας στην διαχειριστική αρχή και στα τμήματα επενδύσεων να παραλαμβάνουν, να ελέγχουν και να ολοκληρώνουν την πληρωμή των δικαιούχων  και όταν ξεκινήσουν οι  εκπαιδεύσεις   να προσκομισθεί αργότερα το εν λόγω δικαιολογητικό".

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη