Νικολούτσος: Έμφαση στη Νεανική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Δράσεις

Η σωστή  αξιοποίηση  του ΕΣΠΑ μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις  και πρωτοβουλίες, όχι μόνο μπορεί  αλλά επιβάλλεται να στηρίξει και να ενισχύσει αποτελεσματικά τον επιχειρηματικό

τομέα που αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα. Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος ο οποίος συμμετείχε σε σημαντική σύσκεψη που αφορούσε το πρόγραμμα σε σχέση με την επιχειρηματικότητα για την Δυτική Ελλάδα στην οποία προήδρευσε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας και από το νομό μας παρευρέθησαν ακόμα ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου μας κ. Κώστας Λεβέντης όπως και ο Πρόεδρος της «Ηλειακής Α.Ε.» κ. Παν/της Πλατανιάς διατυπώνοντας ενδιαφέρουσες απόψεις.

Ιδιαίτερες επισημάνσεις έγιναν για την ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών μας στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΕΣΠΑ και της απορρόφηση κονδυλίων που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις και να βοηθήσουν η Νεανική Επιχειρηματικότητα αλλά και τις καινοτόμες δράσεις στην προσπάθεια που καταβάλλεται να τονωθεί  η τοπική μας οικονομία και να υπάρξει μια σχετική κινητικότητα στην αγορά.

Τονίσθηκε ακόμη η ανάγκη της απορρόφησης  περισσότερων κονδυλίων του προγράμματος από εκείνα που αρχικώς  είχαν υπολογισθεί  για τον Επιχειρηματικό κλάδο και προς αυτή τη κατεύθυνση τόσο ο κος Νικολούτος  όσο και οι εκπρόσωποι των άλλων δύο Επιμελητηρίων της Περιφέρειας (Αχαϊας – Αιτωλοακαρνανίας) ζήτησαν να αναλάβει πρωτοβουλίες ο κ. Κατσιφάρας σε κεντρικό επίπεδο.

Άλλωστε το Επιμελητήριο Ηλείας θεωρεί ότι η Περιφέρεια πρέπει να έχει αυξημένη αρμοδιότητα τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εφαρμογή του Προγράμματος  ώστε ακριβώς να ικανοποιούνται τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ηλείας θα υπάρχουν και αναλυτικότερα οι θέσεις και οι ειδικότερες προτάσεις  για την ενίσχυση κυρίως Μικρών Επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη