Νικολούτσος: Να πρωτοστατήσουμε σε μια καμπάνια προώθησης της απασχόλησης !

 

«Το οφείλουμε στην προσφορά του ΤΕΙ Πύργου,και της ζήτησής του στην φάση της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων»

Με νωπές τις εντυπώσεις από την τελετή αποφοίτησης 105 φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων είναι σκόπιμο να τοποθετηθούμε ως Ηλείοι πάνω στο μέλλον των αποφοίτων και του τμήματος.
Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ως πολίτης πίστευα και πιστεύω ότι η συγκεκριμένη σχολή συμπληρώνει επισήμως και λειτουργικά το τουριστικό προϊόν μιας που είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό.

Η στελέχωση πέραν των αρχαιολόγων με επιστήμονες είναι ζητούμενο σε όλη τη χώρα για να έχουμε βιώσιμο τουρισμό.

Το μέλλον του συγκεκριμένου τομέα δεν βρίσκεται στη συνεχή επίτευξη αύξησης του αριθμού των επισκεπτώναλλά στην προσέλκυσηυψηλότερηςστάθμηςεπισκεπτών με άμεσααποτελέσματα, τη σύνδεσητουρισμού – πολιτισμού, ανάδειξη της διατροφικήςταυτότητας που θα επιφέρουνεπιμήκυνση της τουριστικήςπεριόδου,αστική επισκεψιμότητα (CITYBREAK) σε περιόδουςπέραν του θέρους με επακόλουθο την αύξηση της κατά κεφαλήνκατανάλωσης.

Για να γίνει αυτό απαιτείταιεπάνδρωση των φορέων με επιστημονικάκαταρτισμένοπροσωπικό σε θέσεις που διασφαλίζουν μη τυπικήεποχιακήαπασχόληση.

Τέτοιες θέσεις οφείλουν να συστήσουν όχι μόνο τα ξενοδοχείααλλά και η Περιφέρεια , οι Δήμοι, οργανισμοίσχετικοί με το αντικείμενο (ΚΤΕΛ, Λιμάνια, ΟΣΕ κτλ) ώστε οι προσφερόμενεςυπηρεσίες να έχουνεπαγγελματικήπροσέγγιση στο σχεδιασμό.

Ως τόπος, ως Ηλεία, ως Πύργος που τιμήθηκε με την παρουσία όλα αυτά τα χρόνια από το 2003 ως τμήμα Μουσειολογίας- Δημοσιογραφίας και από το 2013 που μετατράπη σε Διοίκηση Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων με όλες τις θετικές συνέπειες,οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε σε μια καμπάνιαπροώθησης της απασχόλησης σε όλο τον Ελλαδικόχώρο.

Το οφείλουμε σαν ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς και του τμήματοςαλλά και προώθησης της ζήτησης κατά τη φάσησυμπλήρωσης των μηχανογραφικώνδελτίων του 2019 για το συγκεκριμένοτμήμα.
Πέραναυτών το ακαδημαϊκό περιβάλλον χρειάζεται συνδρομή και βελτίωση.

Η επιδίωξη για μόνιμοπροσωπικό, υψηλής στάθμηςωρομίσθιουςκαθηγητέςμε όραμα και φιλοδοξίες, καθιέρωσηφοιτητικώνδιαγωνισμών για δράσεις που υλοποιούνται με πρόχειροτρόπο, συνεχείςπροσαρμογές του προγράμματοςσπουδών σε συνεργασία με την επιχειρηματικήκοινότητα σε περιβάλλον που αλλάζεισυνέχειαοφείλουν να είναι προτεραιότητα όλης της Ηλειακήςκοινωνίας.

Προσωπικά δεν προσβλέπω σε μετατροπή σε πανεπιστημιακό τμήμα αλλά στη συνεχή βελτίωση των υπαρχουσών δομών και τη δημιουργία παράδοσης στον τομέα.

Ας αντιληφθούμε όλοι ότι η διάρκεια των προσπαθειών κι όχι οι τίτλοι φέρνουν αποτελέσματα. Το μέλλον του τμήματος δεν εξαρτάται μόνο από τις ακαδημαϊκές σπουδές αλλά και τις δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας που καθορίζουν καταλυτικά τις επιλογές των υποψηφίων.

 

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ