Ολυμπία Οδός: Ενδεχομένως ξεμπλοκάρεται το Φεβρουάριο

Διαδοχικές συναντήσεις με έλληνες αξιωματούχους είχε σήμερα ο επικεφαλής της ομάδας δράσης στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η

επιτάχυνση των έργων ΕΣΠΑ, δημοσιονομικά καθώς και εργασιακά ζητήματα.

Έργα ΕΣΠΑ

Επαφές για την επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ είχε σήμερα ο επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ και ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν στην Αθήνα με τον υφυπουργό υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η απεμπλοκή των έργων, των 5 μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, ενδέχεται να καταστεί εφικτή έως τα τέλη Φεβρουαρίου, αν όλα πάνε καλά, είπε ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτροπο για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο μέχρι να γίνουν οι αλλαγές και να ξεκινήσουν τα έργα

Οικονομία

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Eπίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΕ και μελών της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Το βασικό αντικείμενο της συνάντησης που είχα με τον Επίτροπο κ. Χαν, που τον συνόδευε και ο κ. Ράιχενμπαχ, ο επικεφαλής της ομάδας για την τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα, ήταν η αντίφαση που υπάρχει ανάμεσα στον στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής στον οποίο είμαστε αναγκαστικά προσηλωμένοι ως χώρα και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.

Η Ελλάδα αναγκάζεται, λόγω της δημοσιονομικής της κατάστασης, να κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια, μια προσπάθεια γεμάτη θυσίες, προκειμένου να πετύχει την δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την μη διόγκωση του δημόσιου χρέους, ενώ έχουμε, για τέταρτη χρονιά, συνεχόμενη ύφεση και ενώ η ανεργία αυξάνεται».

Εργασιακά

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει μόνη της αποφάσεις για το θέμα των κατώτατων μισθών και όχι με έξωθεν παρεμβάσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης Χορστ Ράιχενμπαχ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάσο Γιαννίτση.

Ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητο θέμα στο οποίο δεν θέλει να εμπλακεί.

Πηγή

kathimerini.gr - skai.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ