Πάνω από 350 εκ. ευρώ έσοδα από κρουαζιέρες - Στην χρυσή πεντάδα το Κατάκολο

Η Σαντορίνη αναδεικνύεται ο δηµοφιλέστερος προορισµός καθώς φέτος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 1.000 τα κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στο λιµάνι της Καλντέρας.

Στη Ρόδο θα πλησιάσουν τα 900, στη Μύκονο πάνω από 750 και 400 στο Κατάκολο.

Περισσότερα από 350 εκ. ευρώ θα είναι φέτος τα έσοδα από την κρουαζιέρα, σύµφωνα µε τουριστικούς φορείς της χώρας.

Η Σαντορίνη αναδεικνύεται ο δηµοφιλέστερος προορισµός, καθώς φέτος υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 1.000 τα κρουαζιερόπλοια που θα δέσουν στο λιµάνι της Καλντέρας. Εξίσου δυναµικά κινείται και η κρουαζιέρα στη Ρόδο, µε τις προσεγγίσεις στο Νησί των Ιπποτών να πλησιάζουν τις 900.

Ανοδικά κινείται και η Μύκονος µε 750 και πλέον κρουαζιερόπλοια να δένουν στο νησί των Ανέµων, ενώ θα ξεπεράσουν τα 400 στο Κατάκολο. Οπως λέει ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γιώργος Τελώνης, για φέτος οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας υπολογίζεται ότι θα είναι στα 4,5 µε 5 εκατοµµύρια, σηµειώνοντας αύξηση της τάξης του 18% σε σχέση µε πέρυσι.

Με δεδοµένο ότι κάθε επιβάτης κρουαζιέρας δαπανά κατά µέσο όρο 70 ευρώ στον προορισµό που επισκέπτεται, τα έσοδα που θα αποφέρει η κρουαζιέρα στην ελληνική οικονοµία ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 350 εκ. ευρώ.

Το έσοδο αυτό θα µπορούσε να είναι πολλαπλάσιο, σηµειώνει ο κ. Τελώνης, αν ο Πειραιάς και άλλα ελληνικά λιµάνια ήταν home porting, δηλαδή λιµάνια αποβίβασης και επιβίβασης για τους τουρίστες κρουαζιέρας. Και αυτό επειδή οι επιβάτες αυτοί διαµένουν συνήθως µία µέρα στην πόλη που βρίσκεται το λιµάνι, πριν την επιβίβασή τους στο κρουαζιερόπλοιο και 2 µέρες µετά.

Για την πορεία των αφίξεων, εκτιµά ότι η άνοδος θα ξεπεράσει το 10% µε αύξηση της τάξης 12% στα τουριστικά έσοδα. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινήθηκαν ανοδικά, ενώ κάµψη παρατηρείται στις κρατήσεις του Σεπτεµβρίου.

Ωστόσο, οι προσφορές που υπάρχουν εκτιµάται ότι θα λειτουργήσουν θετικά. Θετικό κλίµα καταγράφεται από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Σύµφωνα µε στελέχη της αγοράς, η προσέλευση τουριστών µε µεγάλη οικονοµική άνεση κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Τα ακριβά ξενοδοχεία της χώρας φιλοξένησαν µεγάλο αριθµό Ρώσων τουριστών, οι οποίοι να σηµειωθεί εντάσσονται στην κατηγορία τουριστών µε υψηλές δαπάνες.

Ρεπορτάζ της Έφης Καραγεώργου - Αναδημοσίευση από το Έθνος

Πηγή

ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ