Παπαδάτος: Αειφόρος ανάπτυξη στον Τουρισμό και Επιμελητήριο

Το Τουριστικό προϊόν του Νομού Ηλείας, είναι ένα σύνολο που αποτελείται από ένα σπάνιο συνδυασμό που μπορεί να προσφέρει σχεδόν όλες τις μορφές τουρισμού (Θαλάσσιο,

συνεδριακό, πολιτισμικό, ιαματικό, αθλητικό, ιατρικό και φυσιολατρικό τουρισμό).

Η φύση προίκισε το Νομό μας με απέραντες (πάνω από 150 χλμ.) κορυφαίας ποιότητας παραλίες και θάλασσες, παραλιακά (από τον Καϊάφα, τη Μαραθιά, τις Θίνες ώς την Κυλλήνη και το Κουνουπέλι) όπως επίσης και σπάνιας ομορφιάς ορεινά δάση (δρυοδάσος Φολόης), ιαματικές πηγές (λουτρά Καϊάφα, Κυλλήνης, Κουνουπελίου)  και υγροβιότοπους (Κοτύχι).

Οι πρόγονοι μας με επίκεντρο την Ολυμπία άπλωσαν σε όλο το Νομό τον Αρχαίο πολιτισμό με τα έργα τους (Αρχαία Ολυμπία, Ήλιδα, Επικούριος Απόλλωνας).
Ο Τουρισμός στην Ηλεία στη βάση των δυνατοτήτων του Νομού, έχει προδιαγεγραμμένη πορεία στο να αναπτυχθεί.

Την ευθύνη για το πόσο γρήγορα ή αργά ο τουρισμός θα δώσει μία νέα αναπτυξιακή πορεία στην Ηλεία την έχομε όλοι εμείς. Όσο γρηγορότερα συντονιστούμε και δράσουμε για την αναθεώρηση των ΖΟΕ, την επέκταση και ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι και τη μαρίνα του  Κατακόλου, την υλοποίηση του πολιτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας, τον εκσυγχρονισμό της οδικής με οριζόντιους και κάθετους άξονες και της σιδηροδρομικής σύνδεσης, με την απορρύπανση των παραλιών και την προστασία ευρύτερα της φύσης που κληρονομήσαμε, τόσο γρηγορότερα θα έχομε την ευθύνη να παρουσιάσουμε ένα  τουριστικό προϊόν από τα κορυφαία παγκοσμίως.

Όσο γρηγορότερα καταγράψουμε, ενισχύσουμε, εκσυγχρονίσουμε με νέες πρωτοποριακές μορφές  και προβάλλουμε τις πολλαπλές δυνατότητες της Ηλείας που αποτελούν ένα σύνολο όχι μόνο πλήρες αλλά και διαφορετικό, τόσο γρηγορότερα θα αποκομίσουμε τα οφέλη της ανάπτυξης. Το τουριστικό προϊόν τον 21ο αιώνα δεν αφήνεται στην τύχη του. Η μέχρι σήμερα προβολή του Νομού είναι τυχαία, αποσπασματική, κοντόφθαλμη και εν τέλει ασυντόνιστη και χωρίς στόχους.

Ο τουρισμός στην Ηλεία έχει μέλλον με πολύ θετικές προοπτικές. Πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. Χρειάζονται πρώτα απ΄ όλα όραμα, νέες πρωτοποριακές ιδέες όπως και στοχευμένα προγράμματα εκσυγχρονισμού των υπαρχουσών μονάδων, υψηλά στάνταρντς στις υποδομές και η δυναμική προβολή όλου αυτού του τουριστικού προϊόντος.
Το Επιμελητήριο Ηλείας έχει τον πρώτο λόγο προκειμένου αυτά να γίνουν πράξη.

Ο Νομός μπορεί, όπως και εμείς όλοι όσοι απαρτίζουμε την Ανανεωτική Επιμελητηριακή Κίνηση για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο, εκείνο που χρειάζεται είναι η αντίστοιχή εντολή από τα μέλη του ΕΒΕ Ηλείας που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη