Παρέμβαση και στις Τράπεζες για διευκόλυνση των Επιχειρήσεων

Μετά την ολοκληρωμένη πρόταση για τη διευκόλυνση και στήριξη των επιχειρήσεων  μέσα από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο εστάλη ήδη στον υπουργό

Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και σε αρκετούς ακόμη συναρμόδιους υπουργούς, το Επιμελητήριο  Ηλείας ζητά αντίστοιχες παρεμβάσεις και από πλευράς των Τραπεζών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος με έγγραφό του προς την Ελληνική ΄Ενωση Τραπεζών  ζητά  την παράταση μέσω περιόδου χάριτος όλων των δανείων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, όπως και την παροχή μικρού κεφαλαίου κίνησης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Το έγγραφο αναλυτικά τον κ. Νικολούτσου έχει ως εξής: «Σε συνεχεία των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007  καθώς και των σεισμών του 2008, με την πρόσφατη  θεομηνία της 05-2-2012 οι επιχειρήσεις καθώς και οι επαγγελματίες του Νομού Ηλείας υπέστησαν ζημιές που για την αποκατάστασή τους απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα καθώς και οικονομική ενίσχυση.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θεωρεί δεδομένη τη διάθεσή σας για βοήθεια και προτείνει στην Τράπεζά σας, στα πλαίσια της αρωγής της επιχειρηματικότητας του πληγέντος νομού μας, την από μέρους σας διευκόλυνση των πιστούχων σας. Από τη μεριά  μας προτείνουμε την παράταση μέσω περιόδου χάριτος τουλάχιστον για 6-12 μήνες όλων των δανείων (είτε τακτής λήξης, είτε αλληλόχρεων) των επιχειρήσεων – επαγγελματιών με κεφαλαιοποίηση των τόκων γι’ αυτό το διάστημα προκειμένου να προβούν στην αποκατάσταση των ζημιών τους και την ομαλή επαναλειτουργία τους.

Θα θέλαμε επίσης στα πλαίσια αυτά την εξέταση από μέρους σας της δυνατότητας παροχής ενός μικρού κεφαλαίου κίνησης στις πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις – επαγγελματίες  προκειμένου για τη μερική αποκατάσταση των ζημιών τους.

Αναγνωρίζοντας  τη συμβολή σας ως Ελληνική Ενωση Τραπεζών στην επιχειρηματική ζωή του τόπου μας καθώς και την ευαισθησία που έχετε δείξει μέχρι τώρα στην πολύπαθη Ηλεία παρακαλούμε για τις ενέργειές σας». Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηλείας αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία αφού και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας αποτελεί πλέον βασικό ζητούμενο η ρύθμιση τόσο των επιχειρηματικών, όσο και των στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί εξετάζεται το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, η μείωση του ύψους της μηνιαίας δόσης και η περίοδος χάριτος για κάποιες περιπτώσεις, θέματα που έχει ήδη επισημάνει το Επιμελητήριο Ηλείας.

Σημαντική Ημερίδα για τους Ηλείους εξαγωγείς

Μια  από τις σημαντικότερες ημερίδες που αφορά τον εξαγωγικό μας τομέα, θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το ΕΒΕ Ηλείας, πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30μ.μ.στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου μας.

Η Ημερίδα, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και το ειδικό ζήτημα που θα  παρουσιαστεί είναι: «Εξαγωγές: Ασφάλιση και Χρηματοδότηση – Πρόγραμμα ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ».

Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Γενικός Δντης του ΟΑΕΠ  κ. Βασίλης Λάζαρης  ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος ο οποίος θα είναι και ο συντονιστής του πάνελ κατά τη  διάρκεια της συζήτησης. Χαιρετισμό εξάλλου θα κάνει και ο πρόεδρος του Εξαγωγικού τμήματος κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ