Πύργος: Σήμερα και αύριο οι εκλογές του ΕΒΕ Ηλείας

Στη μάχη των εκλογών μπαίνουν σήμερα και αύριο οι πέντε παρατάξεις που διεκδικούν τις έδρες του Επιμελητηρίου Ηλείας και την προτίμηση 5.046 ταμειακώς εντάξει μελών του ΕΒΕ.

Οι πέντε συνδυασμοί είναι οι: ΑΝΕΚ - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με επικεφαλής τον Πέτρο Παπαδάτο, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ με επικεφαλής τον Κώστα Νικολούτσο, ΕΝΟΤΗΤΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θάνο Σκορδαλή, η ΑΝ.Ε.ΚΙ.ΝΕ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ με επικεφαλής το Μάκη Γιαννάτο και τέλος η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής το Γιώργο Καραπάνο.

Οι κάλπες στήθηκαν από χθες στο ξενοδοχείο Ιόνιον στην είσοδο του Πύργου στη διασταύρωση Βουνάργου, όπου οι επαγγελματίες του νομού εκεί θα πάνε το διήμερο για να δείξουν την προτίμησή τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας και έκδοσης των αποτελεσμάτων, οι εκλογικοί κατάλογοι που είναι ηλεκτρονικοί και τα πέντε παραβάν είναι όλα στη θέση τους έτοιμα για την διαδικασία. Η εφορευτική επιτροπή διαθέτει δύο δικαστικούς αντιπροσώπους για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των εκλογέων. Σήμερα όπως και αύριο οι κάλπες ανοίγουν (άνοιξαν ήδη) στις 7.30 το πρωί και κλείνουν περίπου στις 17.10 με τη δύση του ηλίου.

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου είναι 21μελές και οι έδρες έχουν καθοριστεί με απόφαση του αρμόδιου υπουργού ως εξής: Τμήμα Εμπορικό 4, Τμήμα Μεταποίησης 4, Τμήμα Υπηρεσιών 11, Τμήμα Εξαγωγικο 1 και Τμήμα Τουριστικό 1. Στο Εμπορικό τμήμα είναι εγγεγραμμένα 1246 μέλη, στο Υπηρεσιών 2856, στο Τουριστικό 115, στο Εξαγωγικό 79 και στο Μεταποιητικό 750, σύνολο ταμειακώς εντάξει μελών 5.046.  
 
Κάθε εκλογέας ψηφίζει μόνο μια φορά και όποιος είναι εγγεγραμμένος σε δύο ή περισσότερα τμήματα θα συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνει σε πιο τμήμα επιθυμεί να ψηφίσει. Η επιλογή βάση του νόμου γίνεται εκείνη τη στιγμή, δεν είναι ανάγκη να το έχει δηλώσει εκ των προτέρων. Ο κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα τριών σταυρών στο τμήμα που ψηφίζει.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, καταλαμβάνει την πρώτη έδρα στο τμήμα από το οποίο προέρχεται. Αν όμως ο συνδυασμός του δεν βγάζει έδρα για παράδειγμα στο τουριστικό τμήμα και ο επικεφαλής ανήκει σε αυτό, δεν εκλέγεται και οι ψήφοι μετράνε υπέρ του συνδυασμού και εκλέγεται άλλος υποψήφιος της παράταξης, στο τμήμα που βγάζει έδρα. Έτσι ενδέχεται κάποιος επικεφαλής συνδυασμού να μείνει εκτός Δ.Σ αλλά η παράταξή του να έχει έδρα την οποία καταλαμβάνει άλλος υποψήφιός του.

Τα αποτελέσματα αναμένονται να εκδοθούν το βράδυ του Σαββάτου και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και αποτελέσματα της σταυροδοσίας ανά τμήμα.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ