ΣτΕ: Δεν αποκλείει την αλλαγή του ΕΦΚΑ - Στον πάγο το Προεδρικό Διάταγμα

Στον «πάγο» κρατάει με γνωμοδότησή του το ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την σύσταση του ΕΦΚΑ.

Κρίνοντας ότι μπορεί να χρειαστούν τροποποιήσεις των άρθρων του, όταν δημοσιευθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την συνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος αποτελείται από 89 άρθρα και διαβιβάστηκε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για επεξεργασία. Το περιεχόμενό τους αφορά στην αποστολή του ΕΦΚΑ, στον τρόπο διάρθρωσης των υπηρεσιών του και στις αρμοδιότητες των προϊσταμένων, τις οργανικές θέσεις, τις ειδικότητες των εργαζομένων κλπ

 

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον κ. Ράντο, έκρινε νόμιμο το σχέδιο του διατάγματος, ωστόσο προχώρησε σε παρατηρήσεις και σε μία διαγραφή.

Όπως αποφαίνονται στην γνωμοδότησή τους οι Σύμβουλοι, στο δικαστήριο εκκρεμούν οι αιτήσεις ακύρωσης δικηγόρων, μηχανικών και ελεύθερων επαγγελματιών που στρέφονται σε βάρος του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) και συνεπώς «σε περίπτωση τυχόν αποδοχής των ανωτέρω αιτήσεων ακυρώσεως, θα πρέπει το περιεχόμενο των αντιστοίχων διατάξεων του υπό επεξεργασία σχεδίου προεδρικού διατάγματος, αν και όπου αυτό είναι αναγκαίο, να τροποποιηθεί αναλόγως, στο πλαίσιο της υποχρεώσεως συμμορφώσεως της διοικήσεως προς το περιεχόμενο της αποφάσεως».

Στην γνωμοδότησή του το Ε' τμήμα σημειώνει ακόμη ότι στο επίμαχο διάταγμα πρέπει να μνημονευθεί η δαπάνη που προκύπτει από την πλήρωση των νέων και υφιστάμενων θέσεων σε ετήσια βάση, ενώ έκρινε ότι πρέπει να διαγραφεί η διάταξη, η οποία παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων μεταξύ των οργανικών μονάδων του ΕΦΚΑ.

 

Πηγή

iefimerida.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη