Στη Ζάκυνθο . . . πάει και από Μεσολόγγι!!! προσεχώς

Σοβαρό πλήγμα αναμένεται να δεχθεί το λιμάνι της Κυλλήνης στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί και προχωρήσει η συνεργασία Ζακύνθου και Μεσολογγίου για την 

σύνδεση των δύο περιοχών. Το λιμάνι της Κυλλήνης, αποτελεί τη βασικότερη «πύλη» για το όμορφο αυτό νησί του Ιονίου και αν υπάρξει τέτοια διασύνδεση τότε τα οχήματα που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα θα επιλέγουν το Μεσολόγγι για να πάρουν το πλοίο για το Ζάντε, γλιτώνοντας αρκετό χρόνο, χρήμα και έναν τραγικό δρόμο την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δήμος της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου την περασμένη εβδομάδα οι Ζακυνθινοί ταξίδεψαν έως εκεί και «συμφωνήθηκαν και δρομολογήθηκαν από την πλευρά των δυο δήμων τα επόμενα βήματα, έτσι ώστε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου – Ζακύνθου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Α) Η ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας εντός του 2011

Β) Η κατάθεση αιτήματος προς τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Υποθέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τη θεσμοθέτηση – έγκριση της ακτοπλοϊκής γραμμής Μεσολογγίου – Ζακύνθου

Γ) Η υλοποίηση τεχνικής μελέτης προτεινόμενων έργων και παρεμβάσεων στο λιμάνι Μεσολογγίου και η κατάθεση αντίστοιχου τεχνικού δελτίου σε αντίστοιχη πρόσκληση του ΕΣΠΑ

Δ) Η διερεύνηση των δυνατοτήτων για την άμεση λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής από το επόμενο καλοκαίρι, για τουριστικούς σκοπούς και με επιβατηγό πλοίο».

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη