Στο τελικό στάδιο το "Καλάθι Προϊόντων" στην ΠΔΕ

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και οριστικής διαμόρφωσης βρίσκεται η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το «Καλάθι Προϊόντων».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πάντως πριν τις αρχές Σεπτεμβρίου η Επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχει εγκρίνει το τελική μορφή του Επιχειρησιακού Σχεδίου. Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλο τον οποίο και ενημέρωσε για την έως τώρα προετοιμασία της Περιφέρειας καθώς και για τους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προβλέψεις για την αλυσίδα εφοδιασμού, τις αγροτοδιατροφικές συμπράξεις και την μεθοδολογία εφαρμογής του «Καλαθιού Προϊόντων» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  

Ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτήρισε τεκμηριωμένη και πλήρης την προετοιμασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προσθέτοντας ότι συνάδει με την γενικότερη αντίληψη του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας και Τροφίμων για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και την προώθηση στις αγορές των αγροτικών προϊόντων.Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή που επεξεργάζεται την πρόταση για το «Καλάθι» της Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν, πέραν του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αγγελόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Διονύσης Μαυρόγιαννης, Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Νίκος Μιχαλόπουλος και Παναγιώτης Στούπας.

Όπως είναι γνωστό το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας» είναι μια πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας με στόχο την τόνωση της αγροτικής παραγωγής, την ανταγωνιστικότητα και την πιστοποίηση των προϊόντων, την σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση και την ενίσχυση των εξαγωγών.Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχει χαρακτηρίσει το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας» ως «στοίχημα για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, που θα δώσει απασχόληση και εισόδημα στους παραγωγούς και θα συνεισφέρει αναπτυξιακά στην περιοχή. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή θα επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητα μας στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, προωθώντας την ποιότητα και την πιστοποίηση των προϊόντων που παράγονται στην Δυτική Ελλάδα».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών