Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Κατσιφάρα με Ολυμπία Οδό και ΒΙΟΠΑ Ηλείας στο "μενού"

Το ζήτημα των έργων στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό, το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας, το αίτημα της Περιφέρειας για την δημιουργία τριών νέων Βιοτεχνικών Πάρκων

στην Δυτική Ελλάδα και η ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην διάρκειας μιας ώρας συνεργασία που είχαν σήμερα το απόγευμα.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, μετά το τέλος των εγκαινίων της νέας εργοστασιακής μονάδας παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Για τα έργα στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό ο Περιφερειάρχης επεσήμανε στον κ. Χρυσοχοίδη ότι είναι απολύτως αναγκαίο να απεμπλακούν οι διαδικασίες μιας και πρόκειται για υποδομές άρρηκτα συνδεδεμένες με την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδας και με τον στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης που θέτει η Περιφέρεια.

Ο κ. Χρυσοχοίδης αναγνώρισε ότι πρόκειται για δυο σημαντικές εκκρεμότητες και πρόσθεσε ότι είναι ρητή η εντολή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τόσο η Ολυμπία όσο και η Ιονία Οδός να μπουν σε γρήγορους ρυθμούς εκτέλεσης. Για τον λόγο αυτό, όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη σχετική πρωτοβουλία προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με σκοπό την συμμετοχή της στο νέο χρηματοδοτικό σχήμα. Ο κ. Χρυσοχοίδης εξέφρασε την πίστη ότι σύντομα η υπόθεση θα έχει αίσια κατάληξη.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ

Για το θέμα του Αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό να επισπευστούν οι διαδικασίες έγκρισης της επένδυσης από την Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο του έργου (ύψους 94,6 εκατομμυρίων ευρώ, με πρόβλεψη δημιουργίας 497 νέων θέσεων εργασίας) έχει ήδη εγκριθεί από το Τμήμα Αξιολόγησης και Ελέγχου Επενδύσεων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και απομένει η κύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης από την Βουλή.  

Ο κ. Χρυσοχοίδης απάντησε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προώθηση του επενδυτικού σχεδίου στη Βουλή. Συμφωνήθηκε, επίσης, τις επόμενες μέρες να υπάρξει νέα επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό για το θέμα του Αυτοκινητοδρομίου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΒΙΟΠΑ

Ο κ. Κατσιφάρας έθεσε, ακόμα, στον κ. Χρυσοχοίδη το αίτημα της Περιφέρειας για την δημιουργία τριών νέων Βιοτεχνικών Πάρκων στην Δυτική Ελλάδα. Η πρόταση αφορά στην δημιουργία ΒΙΟΠΑ στην περιοχή της Αιγιάλειας στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία. Ο κ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε ότι η πρόταση της Περιφέρειας αντιμετωπίζεται θετικά από το Υπουργείο και αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να συγκληθεί σύσκεψη στην Αθήνα, παρόντος και του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.

Στη συνάντηση του με τον Υπουργό ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε εκτενώς και στην ανάγκη τόνωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά είπε οι μικρομεσαίοι σήμερα, υπό το βάρος της κρίσης, στενάζουν και αγωνίζονται ώστε να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους. Ο κ. Χρυσοχοίδης αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά και επεσήμανε ότι το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης βρίσκεται σε συνεχή αγώνα ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα αλλά και το περιβάλλον λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση παρόντες ήσαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών