Συνεδριάζει η ΕΣΑΛ στις 28/11 - Ανοίγει ο δρόμος για έργα στο λιμάνι Κατακόλου

Ως θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεδρίαση της ΕΣΑΛ στις 28 Νοεμβρίου, με τα έργα του λιμένα Κατακόλου στην ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του

ilialive.gr η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, που συνεδριάζει δύο φορές κάθε δύο χρόνια, θα συζητήσει όλο το πρόγραμμα ανάπτυξης του Κατακόλου, με πολλές πιθανότητες να απεμπλακούν όλα τα έργα.

Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, να προχωρήσει στο μέτρο του δυνατού όλα τα ζητήματα που έχουν «παγώσει» εδώ και αρκετό καιρό.

Όλα τα μεγάλα έργα που αφορούν το επίνειο του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας,  θα τεθούν επί τάπητος. Πρόκειται για το σύνολο των μελετών και του σχεδιασμού του Κατακόλου, έργα και προεκτάσεις αυτών, όπως ο νέος προβλήτας, η αλλαγή της μαρίνας, η εκμετάλλευση του χερσαίου χώρου, η χρήση γης, η δημιουργία χώρων στάθμευσης, η διαχείριση των κτιρίων, οι όροι δόμησης κ.α.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για το Κατάκολο, που λόγω μη υλοποίησης έργων έχει «φρενάρει» αναπτυξιακά. Παράλληλα με το σχεδιασμό θα ανοίξει ο δρόμος και για τις μελέτες έργων όπως η επέκταση του προσήνεμου μόλου, η δημιουργία νησίδας πρόσδεσης στον κεντρικό προβλήτα, η δημιουργία νέου προβλήτα μήκους 350 μέτρων, αλλά και οι περιβαλλοντικοί όροι των έργων αυτών, μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης.

Αν εγκριθούν όλα αυτά, τότε άμεσα θα προχωρήσει η δημοπράτησή τους, αφού έχουν δεσμευθεί κονδύλια ύψους 430.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση.

Ουσιαστικά μια θετική απόφαση της ΕΣΑΛ θα «ξεκολλήσει» όλα αυτά που χρόνια τώρα περιμένει το Κατάκολο να υλοποιηθούν και θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στο λιμάνι.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ