Συντονισμένες προσπάθειες των Επιμελητηρίων της Ελλάδος για ρυθμίσεις χρεών

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κος Άγγελος Αγγελόπουλος ενημερώνει τον επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας, ότι συνεχίζονται οι συντονισμένες προσπάθειες

των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι όροι για τη ρύθμιση οφειλών προς τις Τράπεζες για δάνεια με την παροχή της εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, που είχαν συνάψει οι επιχειρήσεις μέσω διαφόρων Υπουργικών αποφάσεων.

Ήδη μετά την λήξη της συνάντησης των εκπροσώπων των 24 Επιμελητηρίων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας, συγκροτήθηκε 4 μελής Επιτροπή από τα Επιμελητήρια Ηλείας, Καβάλας, Εύβοιας και Κιλκίς για το συντονισμό των ενεργειών και την προώθηση του σημαντικού και επίκαιρου αυτού θέματος στα αρμόδια Υπουργεία με στόχο την εξεύρεση λύσεων προς όφελος των επιχειρήσεων.

Κύριο αίτημα των Επιμελητηρίων είναι η επιμήκυνση του χρέους και η μεταβολή των επιτοκίων, δεδομένου ότι ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων προσδιορίστηκε κάτω από άλλες οικονομικές συνθήκες.

Η  4μελής Συντονιστική Επιτροπή με την από 20/07/2011 επιστολή της  προς τον Υπουργό Οικονομικών κον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσίασε μια σειρά προτάσεων προς συζήτηση, ώστε να επιτευχθεί μια κοινή προσέγγιση για την στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Οι επιχειρήσεις όμως εκτός από την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους, λόγω της οικονομικής κρίσης με την έλλειψη ρευστότητας, την μείωση του τζίρου τους και την αλματώδη αύξηση των επιτοκίων, έρχονται αντιμέτωπες καθημερινώς με τις Τράπεζες, οι οποίες ασφυκτικά και με διάφορους τρόπους πιέζουν τις επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Επιμελητηρίων των νομών, των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν συνάψει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, απέστειλε σχετική επιστολή προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκφράζοντας την επιθυμία συνάντησης για την εξεύρεση κοινών και ρεαλιστικών προτάσεων σε συνεργασία με την Πολιτεία για την καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ευελπιστούμε, αναφέρει ο κος Πρόεδρος μέλος της Επιτροπής, ότι θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση του προβλήματος και μέσα από διαλογική συζήτηση θα ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα που δοκιμάζεται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της χώρας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ