Συσπειρώνονται τα λιμάνια της κρουαζιέρας - Συμμετέχει και το Κατάκολο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λιμένων Κρουαζιέρας στην αίθουσα συσκέψεων του ΟΛΠ, υπό την προεδρία του προέδρου

και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργου Ανωμερίτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους φορείς των λιμένων Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Θήρας, Μυκόνου, Ρόδου, Κω, Πάτμου, Κατάκολου (Πύργου) και Χανίων.

Μετά τις εισηγήσεις του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΛΙΜΕ Γιώργου Καστελάνου και του νέου Προέδρου της MedCruise Διευθυντή Διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε. Σταύρου Χατζάκου, ακολούθησε συζήτηση για τις πολιτικές κρουαζιέρας 2012-2013 και τον προγραμματισμό δράσεων και κοινών υποδομών.

Η Επιτροπή Λιμένων Κρουαζιέρας αποφάσισε μεταξύ άλλων να συνεδριάσει στις 14 Νοεμβρίου 2011 από κοινού με τους εκπροσώπους της νεοσύστατης Ένωσης Επιχειρήσεων Κρουαζιέρας, τον ΣΕΤΕ και τους εκπροσώπους των ξένων εταιριών κρουαζιέρας με σκοπό τη δημιουργία ενός δομημένου νέου περιβάλλοντος για τις πολιτικές 2013-2020.

Όπως τόνισε στη Γενική Εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι και πρέπει όλοι οι κρίκοι της λιμενικής βιομηχανίας να παρέχουν τις ίδιες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με σύγχρονες υποδομές και ασφάλεια. Στην τουριστική βιομηχανία της χώρας ο θαλάσσιος τουρισμός και η περιηγητική κρουαζιέρα συμμετέχουν με υψηλά ποσοστά. Στις θετικές προοπτικές των επομένων ετών, οφείλουμε να ανταποκριθούμε με νέες υποδομές, νέους προορισμούς, νέες υπηρεσίες ιδιαίτερα στον Πολιτισμό και την Αναψυχή».

Ο κ. Ανωμερίτης τόνισε ακόμα πως στο σημερινό ζητούμενο που είναι η Ανάπτυξη της χώρας, η ελληνική λιμενική βιομηχανία μπορεί να ανταποκριθεί δυναμικά. Η κρουαζιέρα είναι ναυτιλία, τουρισμός και πολιτισμός αθροιστικά και στα τρία αυτά πεδία με δυναμικές πολιτικές μπορεί η χώρα να παραμένει πρωτοπόρος.

Αναφέρθηκε στην επανασύσταση της ΕΛΙΜΕ που αποδεικνύει τη θέλησή που υπάρχει για δυναμική συμμετοχή των λιμανιών στην τουριστική θαλάσσια βιομηχανία.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Δημήτρης Αποστολόπουλος έθεσε από την πλευρά του το θέμα της προσέγγισης των κυριότερων εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στο χώρο της κρουαζιέρας.

Τόνισε δε πως δεν είναι μόνο ποιες παροχές προσφέρει το κάθε λιμάνι στο πλοίο, αλλά ποιες είναι οι απαιτήσεις των εταιριών από τα λιμάνια που επισκέπτονται. «Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ένα πακέτο υπηρεσιών που πιθανά να μην είναι μέσα στα ζητούμενά τους» σχολίασε ο κ. Αποστολόπουλος.

Πηγή

protinews.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη