Σωματείο Γαλαρία: Στο έλεος του θεού η Ολυμπία Οδός

Σε σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο των κατασκευαστικών εταιρειών και την προκλητική στάση της Πολιτείας στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα -

Πύργος - Τσακώνα (Ολυμπία οδός) προχώρησε χθες το Σωματείο Εργαζομένων «Η Γαλαρία».

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως σκάνδαλο τη σύμβαση του έργου, την κατασκευή του, την παράνομη είσπραξη των διοδίων αλλά και την καταστροφή του υπάρχοντος δρόμου από τους αδίστακτους εργολάβους.

«Μια εθνική οδός που έχει παρατηθεί στο έλεος του Θεού, με κορύνες πλαστικές, με σήματα που προειδοποιούν για συχνά ατυχήματα, με τσιμεντένια στηθαία που στενεύουν το δρόμο και κάνουν το ταξίδι, από και προς την Αθήνα, ένα στοίχημα επιβίωσης. Εμείς θα καταγγείλουμε για άλλη μία φορά τον τρόπο λειτουργίας των μεγαλοεργολάβων αλλά και το ανάλγητο κράτος -σύμμαχο στα συμφέροντά τους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και καταγγέλλουν ότι:

* Η άδεια διάρκειας 14 μηνών, που δόθηκε στην εταιρεία VINCI για εργασίες στην εθνική οδό, έχει λήξει από τις 27/11/2011. Η εταιρεία όφειλε να έχει κατασκευάσει το δρόμο ή να τον επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Σήμερα, παράνομα και χωρίς άδεια, ο δρόμος είναι στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε και οι Γάλλοι προσπαθούν να απεμπλακούν από το έργο χωρίς κανένα κόστος.

Ο λόγος προφανής: η ανανέωση της άδειας ή το κόστος επαναφοράς του δρόμου στην αρχική του μορφή είναι πάνω από κάθε νόμο και κάθε ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει στο δρόμο-καρμανιόλα.

Οπως αναφέρεται, η Τροχαία Εθνικών Οδών κάνει τα στραβά μάτια, το κράτος απουσιάζει και καλεί τους πολίτες να πληρώνουν διόδια.

«Εμείς απλά δηλώνουμε πως αν δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις και δεν παρέμβει η Δικαιοσύνη, θα προβούμε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Ας καταλάβουν οι φίλοι μας οι Γάλλοι πως, σε ένα κράτος που κάνει τον Κινέζο, δεν είμαστε όλοι αμερικανάκια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή

dete.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ