Απόσυραν την τροπολογία επιβολής ΦΠΑ στο νερό άρδευσης

Aποσύρθηκε η τροπολογία που είχε κατατεθεί στη Βουλή, σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό που θα έπρεπε να καταβάλλον οι αγρότες κατά την εισφορά που κατέθεταν στους ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Η θετική αυτή εξέλιξη για τους αγρότες ήρθε μετά από τις έντονες αντιδράσεις για το μέτρο επιβολής ΦΠΑ 13% στο νερό άρδευσης, τόσο από σύσσωμη την αντιπολίτευση, όσο και από φορείς, αγροτικούς και επαγγελματικούς, ενώ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής υπήρξαν εισηγήσεις βουλευτών, και του ΠΑΣΟΚ, προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι την επίμαχη τροπολογία είχε καταθέσει «νύχτα» στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, για να ακολουθήσει η έντονη αντίδραση των βουλευτών που ζητούσαν την άμεση απόσυρσή της. Τελικά, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την μη επιβολή του ΦΠΑ στο νερό άρδευσης, απόφαση που ικανοποιεί τους παραγωγούς, διότι απέφυγαν μία ακόμη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Σχολιάζοντας ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Νίκος Λέγκας την απόφαση του Υπουργού, την χαρακτήρισε σωστή και δίκαιη, σημειώνοντας πως «έστω και μ΄ αυτόν τον τρόπο και την ύστατη ώρα, ο κ. Βενιζέλος φέρθηκε δίκαια προς τους αγρότες, αποσύροντας αυτό το άδικο μέτρο».

Σύμφωνα με την τροπολογία που είχε αρχικά σχεδιάσει το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέποντας «επιβολή ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευσης από τους δήμους ή συνδέσμους αυτών, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων - ΟΕΒ, Ειδικοί Οργανισμοί ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ - στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτή».

Πηγή

agrotypos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών