Τελωνείο Κατακόλου: Μένει το μισό - το άλλο μισό στην Κυλλήνη

Μια λύση μπάλωμα για να διορθωθεί η αδικία επέλεξε το υπουργείο Οικονομικών για το Τελωνείο Κατακόλου. Έτσι με βάση την απόφαση που υπεγράφη χθες από τον

αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Οικονόμου, θα λειτουργεί πάγιο κλιμάκιο στο ίδιο χώρο που μέχρι χθες λειτουργούσε το Τελωνείο Κατακόλου, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό θα μεταφερθεί στην Κυλλήνη.

Συγκεκριμένα στο Κατάκολο θα γίνεται η κατάθεση και καταχώρηση παραστατικών πρόσδωσης οποιουδήποτε τελωνειακού προορισμού, όμως η πληρωμή των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων θα γίνεται στο Τελωνείο Κυλλήνης.

Ακόμα στο Κατάκολο θα είναι δυνατή η είσπραξη ΔΕΤΕ με τη χρήση χρεογράφου αποδεικτικού είσπραξης ΔΕΤΕ και επιπλέον στις περιπτώσεις τελωνισμού αποσκευών επιβατών, η πληρωμή δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων θα γίνεται μέσω ειδικής ταμειακής διαχείρισης. Δεν θα είναι όμως δυνατή η διακίνηση εμπορευμάτων υπό το καθεστώς διαμετακόμισης.

Έτσι πλέον το Τελωνείο Κατακόλου θα λειτουργεί με τους δύο από τους τέσσερις υπαλλήλους του, ενώ οι άλλοι δύο μαζί με τον Τελώνη μεταφέρονται στην Κυλλήνη. Ο Τελώνης Κατακόλου κ. Τσουκαλάς αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα καθήκοντα του Τελώνη Κυλλήνης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για «τη λειτουργία κλιμακίου στο υπό αναστολή Τελωνείο Κατακόλου», έκαναν την εξής από κοινού δήλωση :

«Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου για «τη λειτουργία κλιμακίου στο υπό αναστολή Τελωνείο Κατακόλου» βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση, γιατί εξασφαλίζει τη συνέχιση των λειτουργιών του Τελωνείου Κατακόλου και δεν δημιουργεί δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του τουρισμού κρουαζιέρας.

Αν και η απόφαση αυτή για το Τελωνείο του Κατακόλου αποτελεί τη μοναδική θετική εξαίρεση, σε σχέση με τα υπόλοιπα τελωνεία που ανεστάλη η λειτουργία τους, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας για την πλήρη επαναλειτουργία του Τελωνείου Κατακόλου».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών