ΤΟΕΒ Γαστούνης: "Τελεσίγραφο" στους μη συνεπείς αρδευτές

"Τελεσίγραφο" στους μη συνεπείς αρδευτές οι οποίοι αδιαφορούν και δεν σπεύδουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στέλνει ο ΤΟΕΒ Γαστούνης.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού εκδόθηκε ανακοίνωση μέσω της οποίας καλούνται τα μέλη - καλλιεργητές που δεν έχουν ξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι και το έτος 2010, να μην προετοιμάζονται και να μην προβούν σε καμιά καλλιέργεια κατά το έτος 2012, διότι δεν θα τους δοθεί νερό από το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Γαστούνης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού Αρδεύσεως.

Επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 17 του ιδίου Κανονισμού, θα διώκονται ποινικά όσοι προσχώνουν με τα γεωργικά τους μηχανήματα τις αποστραγγιστικές τάφρους, όσοι ρίχνουν νάιλον, απορρίμματα διάφορα και των καλλιεργιών τους και γενικώς όσοι δυσχεραίνουν τη λειτουργικότητα του αποστραγγιστικού δικτύου.

«Η μη συμμόρφωση των υπόχρεων μελών-καλλιεργητών προς τον παρόντα κανονισμό συνιστά αγροτική παράβαση που τιμωρείται από το νόμο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Θα εφαρμοστεί απόλυτα!» Η «ΠΡΩΤΗ» απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Γαστούνης Δημήτρη Κουλούρη ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα εφαρμοστεί απόλυτα γι αυτό και εγκαίρως ενημερώνονται οι οφειλέτες αρδευτές ώστε να μην καλλιεργήσουν και μπουν σε περιττά έξοδα .    

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή οι κατάσταση. Δεν μπορεί πάντα οι ίδιοι να πληρώνουν και κάποιοι άλλοι (που είναι συνεχώς οι ίδιοι) να αδιαφορούν. Κάθε χρόνο μένουν οφειλές διότι κάποιοι δεν πληρώνουν. Θα εξετάσουμε με ευαισθησία και επιείκεια μόνο ορισμένες ειδικές περιπτώσεις ( ασθενείς κλπ). Για τους υπόλοιπους θα προβούμε στα προβλεπόμενα» λέει χαρακτηριστικά Ο κ. Κουλούρης διευκρινίζει ότι το ύψος των οφειλών αγγίζει πλέον τις 200.000 ευρώ.

«Αν αυτά τα χρήματα πληρωθούν θα μπορέσει ο ΤΟΕΒ να χαλικοστρώσει όλους του δρόμους του δικτύου και να κάνει συντηρήσεις και καθαρισμούς τάφρων. Να μη λησμονούμε ότι όσοι πληρώνουν έχουν απαιτήσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε συντηρήσεις και καθαρισμούς επειδή κάποιοι άλλοι αδιαφορούν» καταλήγει.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πρώτη"

Πηγή

protinews.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη