Το Κατάκολο και οι χαμένες ευκαιρίες προβολής

Η μη συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, στην διεθνή έκθεση κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μαϊάμι, προκάλεσε «φουρτούνες»

στο λιμάνι. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Διονύσης Μπουλούτας σχολίασε και τόνισε πως χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία παγκόσμιας προβολής στο χώρο της κρουαζιέρας. Στην  έκθεση «Cruise Shipping Miami 2012» που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη βδομάδα, συμμετείχε και η Ελλάδα με δικό της περίπτερο σε συνεργασία με την ΕΛΙΜΕ, τον ΕΟΤ, όμως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας στην κρουαζιέρα, το Κατάκολο, απουσίαζε από το εθνικό περίπτερο, εκεί που βρίσκονταν άλλα μεγάλα και ανταγωνιστικά λιμάνια.

Πολύς λόγος γίνεται για το θέμα του κόστους συμμετοχής, όπου αρχικά ακούστηκε ως υπέρογκο. Όμως η πραγματικότητα είναι πως το κόστος συνολικά ήταν 40.000 ευρώ και μοιράστηκε στους συμμετέχοντες, που όσο περισσότεροι ήταν τόσο μειωνόταν ανά λιμάνι.

«Το Κατάκολο δεν συμμετείχε γιατί δυστυχώς θεωρήθηκε ότι τέτοιους είδους εκθέσεις δεν προσφέρουν τίποτα. Ο εμπορικός σύλλογος υπέβαλε πρόταση στο δήμο Πύργου πριν έναν μήνα περίπου να συμμετέχει το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου στη διεθνή έκθεση. Δυστυχώς όμως αυτή η πρόταση δεν βρήκε το ανάλογο ενδιαφέρον από το δήμαρχο, θεωρήθηκε αστείο όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ότι τέτοιες εκθέσεις δεν προσφέρουν τίποτα, και έτσι για άλλη μια φορά το Κατάκολο έχασε μια καλή ευκαιρία να διαφημιστεί» δήλωσε ο κ. Μπουλούτας.

«Όπως πληροφορήθηκα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες που θέλουν να προσεγγίσουν ελληνικά λιμάνια. Πρόκειται για εταιρείες με πλωτούς κολοσσούς που περνάνε την Πελοπόννησο, πάνε Έφεσο, Μύκονο και Πειραιά. Θα μπορούσαν άνετα να έκαναν μια στάση στο Κατάκολο και να έχουμε κρουαζιέρες και τους χειμερινούς μήνες» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως θα προσπαθήσει ο ίδιος σε συνεργασία με άλλους φορείς, το Κατάκολο να βρίσκεται την επόμενη χρονιά στην έκθεση για την κρουαζιέρα στο Μαϊάμι.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo