Τράπεζα της Ελλάδος: Τι θα γίνει με καταθέσεις, δάνεια, επιταγές της Αχαΐκης

Από το γραφείο συμψηφισμού της τράπεζας της Ελλάδος δόθηκε εντολή στις τράπεζες και τους δημόσιους οργανισμούς που έχουν επιταγές της Αχαϊκής να τις επιστρέψουν σε αυτόν

που τις έχει εκδώσει. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έχει πληρώσει με επιταγή της Αχαϊκής για να καλύψει π.χ. την εφορία του, η οφειλή του παραμένει ανεξόφλητη. Το αντίστοιχο συμβαίνει και στην διατραπεζική αγορά. Θα καλούνται οι εκδότες να τις αντικαταστήσουν. Σε ότι αφορά τις συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών προτείνεται η εξωτραπεζική συμφωνία.

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ;

Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι εγγυημένες από το ελληνικό δημόσιο. Ωστόσο αυτή την περίοδο δεν μπορούν να γίνουν συναλλαγές, αφού η τράπεζα είναι σε εκκαθάριση. Το πιθανοτερο είναι πως οι καταθέσεις θα μεταφερθούν στην Πανελλήνια Συνεταιριστική τράπεζα κάτι που συνέβη και με την ΑΣΠΙΣ.

ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ;

Θα πληρωθούν αλλά... σε άλλη τράπεζα. Για το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις. Ωστόσο αν κάποιος θέλει να είναι συνεπής υπάρχει και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

OI METOXOI

Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν απώλειες για τους μετόχους. Κάτι που θα ξεκαθαριστεί μετά την εκκαθάριση η οποία δεν γνωρίζουμε πόσο χρόνο θα διαρκέσει.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το προσωπικό δεν υπάρχει συνέχεια. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα απορροφηθούν από άλλες τράπεζες, όμως το προσωπικό μένει "ξεκρέμαστο" και λόγω της ΟΤΟΕ! Σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί τοπικά, να έγιναν κάποιες κινήσεις, όμως στην Αθήνα υπήρξαν συνδικαλιστές που δήλωναν πως δεν θα σταθούν στο πλευρό των υπό απόλυση υπαλλήλων, αφού ουδέποτε συμεμτείχαν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου. Κάτι που κρίνεται άδικο, αφού και άλλοι υπάλληλοι ιδιωτικών τραπεζών δεν συμμετείχαν.

Πηγή

dete.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη