Off Shore φορολογικοί παράδεισοι ΔΟΥ της Ηλείας;

Πιστεύετε ότι οι offshore φορολογικοί παράδεισοι βρίσκονται μόνο στον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό; Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ακόμη και μέσα στην Ελλάδα! Πρόκειται για τις

περιοχές που η χωρική τους αρμοδιότητα ανήκει στις πολύ μικρές εφορίες (Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες) της χώρας, αυτές που το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει να βάζει λουκέτο.

Έμπειρα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξηγούν ότι οι εφορίες αυτές δεν είχαν ούτε τις τεχνικές δυνατότητες αλλά ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό για να ελέγξουν τη φοροδιαφυγή στην περιοχή της χωρικής τους αρμοδιότητας. Αυτό το γνώριζαν πολλές επιχειρήσεις και έσπευδαν να δηλώσουν ή να μεταφέρουν εκεί την έδρα τους.

Οι ΔΟΥ Ανδρίτσαινας Ηλείας, Βάρδας Ηλείας, Αστακού Αιτωλοακαρνανίας είναι μερικές από τις δεκάδες πολύ μικρές εφορίες που λειτουργούσαν στη χώρα και έχουν αρχίσει σταδιακά να καταργούνται στο πλαίσιο του προγράμματος κατάργησης και συγχώνευσης εφοριών.

Έμπειρο στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε σε αυτές τις εφορίες και στη φορολογική συμπεριφορά πολλών επιχειρήσεων που έδρευαν στη φορολογική τους αρμοδιότητα: «οι εφορίες αυτές άνοιγαν με καθαρά τοπικιστικά και πελατειακά κριτήρια.

Ο δήμαρχος ή ο τοπικός βουλευτής που ήταν του κυβερνητικού κόμματος πίεζε και πετύχαινε να ανοίξουν εφορίες σε πολύ μικρούς οικισμούς. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του νομού Ηλείας όπου φιλοξενούσε οκτώ (εφορίες), όταν νομοί με αντίστοιχο πληθυσμό λειτουργούν χωρίς προβλήματα με μόλις μια εφορία. Δεν είναι τυχαίο που ο συγκεκριμένος νομός έχει δώσει πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς στις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης...».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή

capital.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών