3η Συνάντηση Εργασίας & Θεματικού Εργαστηρίου από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης στην Αμαλιάδα

Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Γεωργία

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως εταίρος στο έργο [email protected] SMEs «Στρατηγικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) σε αγροτικές περιοχές», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG Europe, διοργανώνει την 3η κατά σειρά Συνάντηση Εργασίας Ενδιαφερομένων φορέων (Regional Stakeholder Group) του έργου.

Το [email protected] SMEs στοχεύει στην ενίσχυση και βελτίωση της επιχειρηματικότητας των ΜμΕ στις αγροτικές περιοχές, εστιάζοντας στην καινοτομία και εξωστρέφειά τους, στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης με νέα ή διαφορετικά ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, με έμφαση σε τομείς προτεραιότητας (αγροτική παραγωγή, υδατοκαλλιέργεια και τρόφιμα, τουρισμός και πολιτισμός, υλικά και μικροηλεκτρονική, ICT, ενεργειακές εφαρμογές).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, ώρα 11:00 – 14:00, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού/ερευνητικού χώρου. Κατά την εκδήλωση, θα γίνει ενημέρωση για τις καλές πρακτικές που έχουν εντοπιστεί ως τώρα από το έργο και θα καταγραφούν οι δυνατότητες που αναδεικνύονται σε κάθε περιοχή για την ανάπτυξη παρόμοιων πρωτοβουλιών και δράσεων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν επίσης Θεματικό Εργαστήριο με αντικείμενο «Χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Γεωργία: Η περίπτωση του πρωτότυπου γεωθερμικού θερμοκηπίου».
Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με τους συνέδρους, καθώς η συμβολή εκπροσώπων από τους εμπλεκόμενους φορείς κρίνεται αναγκαία για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης που θα κάνει δυνατή την επιτυχή υλοποίηση των στόχων του έργου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη