Έγκριση περιβαλλοντικών μελετών για το βιολογικό της Αρτέμιδας και άλλα έργα

Στην θετική γνωμοδότηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων τριών σημαντικών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην τελευταία της συνεδρίαση

η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή.

Η Επιτροπή, αφού εξέτασε όλες τις παραμέτρους του έργου, ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην Αρτέμιδα του Δήμου Ζαχάρως της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο των ενεργειών στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007.

Επίσης, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, πάλι ομόφωνα, κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, δυναμικότητας 335 κλινών και ελικοδρομίου στη θέση Ρουπακιά, στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου – Αντιρρίου.

Ακόμη, η Επιτροπή, και πάλι με ομόφωνη απόφαση, γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων λυμάτων του Δήμου Ερυμάνθου», στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Και οι τρεις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής θα κοινοποιηθούν στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την τελική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, όπως ορίζει η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν, επίσης, τα μέλη της, περιφερειακοί σύμβουλοι Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παππάς, Νίκος Πυλαρινός, Στάθης Σταθακόπουλος, Χρήστος Σταυρόπουλος, Γιώργος Τσόγκας και Βασίλης Χατζηλάμπρου. 

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη